SmartphonesStiri

O parte din telefoanele iPhone 6S (cu CPU Samsung), ar avea probleme de consum al baterie

20151007_183344

Ultimul scandal din lumea telefoanelor mobile a dezvaluit ca Apple a folosit in fabricarea ultimelor modele de iPhone doua cipuri diferite.

Atat telefoanele iPhone 6S, cat si cele iPhone 6S Plus sunt controlate de ultimul cip al celor de la Apple, A9. In cadrul conferintei de lansare a telefoanelor, compania din Cupertino a declarat ca noul cip ofera o mai mare putere grafica si de procesare decat predecesorul. Dar, spre deosebire de modelul de anul trecut, noul cip consuma mult mai repede bateria telefonului. Si sa nu uitam ca bateria noului model este si ea ceva mai mica in capacitate.

Cipul A9 din actuala generatie de iPhone-uri ofera performante diferite, in functie de producatorul acestuia. Astfel ca cipul produs de Samsung ofera o durata mai mica de viata a bateriei, pe cand cel produs de TSMC ofera cu pana la 2 ore in plus de autonomie.

Testele benchmark au aratat ca exista diferente nu doar la nivel de autonomie a bateriei, ci si in ceea ce priveste puterea de procesare a telefonului.

Din pacate, cei de la Apple nu specifica in dreptul fiecarui produs care companie a produs cipul device-ului, asa ca, tot ce ramane de facut e sa speram ca produsul achizitionat va avea cip A9 produs de TSMC.

Ambele modele iPhone 6S si 6S Plus sunt deja disponibile peste tot in Romania din data de 9 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!