SecuritateSmartphonesSOFTWAREStiri

ATENTIE: Telefoanele Samsung Galaxy S6 si S6 Edge au activat Regional lock

wp_20150411_19_12_23_pro

In toamna lui 2013, dupa o mare problema cu anumiti importatori de produse Samsung Galaxy de pe glob, Samsung Electronics a initiat un proiect prin care produsele sale sunt blocate pe regiunea/tara de destinatie. Astfel ca, clienti care achizitioneaza terminalele Samsung Galaxy dintr-o tara si le utilizeaza in alta, s-ar putea lovi de acest Regional Lock implementat de producatorul sud coreean.

Conform marturiilor unor utilizatori de pe forumul XDA Developers, modelele varf de gama de anul acesta Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge, sunt si ele blocate pe regiuni / tari, insa nu toate, ci doar anumite modele. Motiv pentru care dorim sa tragem un semnal de alarma, pentru a evita sa importati aceste produse din anumite zone de pe glob.

Se pare ca Regional Lock poate fi dezactivat foarte usor cu un simplu apel telefonic de pe o cartela SIM din tara de unde provine produsul, dupa care puteti introduce un SIM local. Mai mult, odata deblocat prin aceasta metoda de apelare, chiar daca telefonul este resetat la setarile din fabrica, deblocarea ramane activa, conform aceleasi surse.

Intre timp, am trimis un email catre reprezentantii Samsung Romania pentru a clarifica aceasta, sa ii spunem, mica problema. Vom reveni cu informatii atunci cand vom avea un raspuns oficial din partea lor.

sursa

Un comentariu

  1. IMPORTANT

    Ceea ce nu vi se spune pe nicăieri este că un telefon destinat altei regiuni (FD- southeast ASIA spre exemplu) nu beneficiază de garanție (în Europa), sau mai bine spus pierde garanția originală Samsung de îndată ce a fost deblocat și folosit în Europa.
    Vânzătorii s-au învățat, și practică această metodă de ceva vreme, global. Și este vorba DOAR de bani. Este mai ieftin să aduci un telefon destinat ASIA, să îl deblochezi (prin apelul de 5min+) și să îl vinzi pe piața Ro mai ieftin. Până la urmă, Samsung de-asta a introdus acest Regional Lock. Ca să nu mai vândă „samsarii oficiali” telefoane braziliene în US sau pe cele Chinezești în Europa.

    Verificați cu atenție codul telefonului (spre exemplu G930F / G930FD pentru S7, A710F/A710FD pentru A 2016, etc)

    Dacă primiți un astfel de telefon, înseamnă că cineva a deschis cutia cu sigiliul fabricii, pentru a-l debloca, l-a resigilat, și vă este vțndut ca nou, profitând de neglijența consumatorului, adică a ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!