SmartphonesStiri

Telefoane 5G – Ce modele sunt disponibile in Romania?

Telefoane 5G Romania

Telefoane 5G

In Romania, tehnologia 5G inca este in stadiul de testare si implementare. Primii pasi au fost facuti deja de o parte dintre operatorii telecom de la noi (Digi Mobil si Vodafone Romania), insa mai sunt luni bune pana licitatia de spectru radio 5G pe care ANCOM o va organiza spre finalul acestui an.

Intre timp, producatorii de smartphone-uri, au inceput sa comercializare modele ce integreaza tehnologie 5G. Primele telefoane mobile compatibile cu viitoarele retele 5G din Romania sunt deja disponibile pe piata noastra.

Telefon 5G Samsung

Spre exemplu, Huawei Mate 20 X 5G, este disponibil inca de la inceputul lunii si se regaseste in oferta Digi Mobil alaturi de Mi Mix 3 5G, iar de saptamana aceasta modelul celor de la Huawei este disponibil si in oferta retail.

Tot in oferta retail a celor de la eMAG este disponibil si modelul Samsung Galaxy S10 5G.

O sa va puneti intrebarea: De ce as avea nevoie de un astfel de smartphone, daca retelele 5G inca nu sunt disponibile in tara noastra? Ei bine, pe langa faptul ca includ modemuri 5G, aceste noi modele de smartphone ofera cateva lucruri in plus.

Primul exemplu in acest sens e Samsung Galaxy S10 5G, al carui ecran este mai mare decat cel de pe Galaxy S10+ (6.7″ vs 6.4″), apoi telefonul vine cu un al patrulea senzor ToF 3D (numai 3 senzori pe S10 si S10+), iar capacitatea bateriei este si ea mai mare pe modelul Galaxy S10 5G (4.500 mAh vs numai 4.100 mAh pe S10+).

galaxy s10 5G

Xiaomi ofera si ei ceva in plus pe Mi Mix 3 5G comparativ cu modelul Mi Mix 3 standard. Procesorul e un Snapdragon 855 inlocuind chipul Snapdragon 845, memoria RAM ajunge pana la 10GB, iar spatiul de stocare intern pana la 256GB. Singurul minus ar putea fi considerat atunci cand ne uitam la capacitatea bateriei care e de numai 3.200 mAh trebuie luat in calcul noul chipset care consuma mult mai putina energie din baterie fiind mult mai bine optimizat.

Huawei se multumeste sa ne ofere acelasi Mate 20 X si in varianta 5G, ba chiar ii scade din capacitatea bateriei pana la 4.200 mAh, la fel ca pe Mate 20 Pro, insa primesti un telefon cu mai multa memorie RAM si spatiu de stocare intern.

Update Mai 2020. Huawei lanseaza seria P40 5G cu modelul P40 PRO 5G si P40.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!