EvenimenteSmartphonesStiri

Telefonul Blockchain HTC Exodus debuteaza pe 22 octombrie (Explicam ce este un telefon blockchain)

Telefonul Blockchain HTC Exodus

Intram intr-o noua era, cea a telefoanelor inteligente blockchain, iar HTC este printre primele companii producatoare de smartphone-uri care pregatesc un astfel de model blockchain.

HTC ne tachineaza de ceva vreme cu un nou model de smartphone, HTC Exodus, telefon care ar functiona ca un fel de portofel hardware pe care iti poti stoca si tine in siguranta cryptocurrency-ul (sau banii virtuali). Insa daca ai deja ceva experienta in domeniul crypto monezilor stii ca orice device conectat la internet prezinta un risc de securitate, mai ales cand e vorba de bani. Acesta este si motivul pentru care foarte multi isi stocheaza averile pe asa-zisele „cold storage-uri” (HDD externe sau alte solutii de stocare, care nu sunt conectate la o retea, un computer, un device decat atunci cand proprietarul doreste sa faca o tranzactie cu crypto moneda stocata.

Telefonul blockchain HTC Exodus

Ei bine, HTC vrea sa ne propuna inca de anul acesta un smartphone cu Android conectat in permanenta la Internet, HTC Exodus, telefon care sa functioneze pe post de portofel pentru stocat bani virtuali, dar in siguranta. HTC, in parteneriat cu Qualcomm si ARM cu al lor chip denumit TrustZone (o enclava securizata separata de sistemul e operare, menita sa tina in siguranta orice stocam pe ea chiar si in conditiile in care telefonul, sistemul sau sau aplicatiile instalate pe el ar fi compromise de hackeri). TrustZone, va fi ca un fel de ‘camera de panica’ pentru HTC Exodus si alte telefoanel ce vor urma sa debuteze din 2019 inainte, pentru ca acest tip de telefoane blockchain sunt pe cale sa devina foarte populare, sau cel putin la asta se asteapta anumiti producatori de smartphone-uri.

Acest tip de chip nu e o idee noua, ceva similar propune Intel pe PC-uri de ceva vreme, si mai recent Apple au introdus si ei un astfel de chip pentru a proteja datele biometrice salvate in telefoanele sale iPhone (cum ar fi amprentele si fizionomia fetei, utilizate la deblocarea telefoanelor)

Intr-un interviu acordat recent de Phil Chen (HTC), acesta a explicat putin pe marginea modului cum HTC Exodus ne va putea tine in siguranta crypto monezile.

Acesta se asteapta ca, in cativa ani, fiecare dintre noi sa poata avea control total asupra identitatii si a finantelor persoanle, in parte si prin intermediul acestui nou tip de smartphone. Insa, pentru inceput HTC va trebui sa-si convinga posibilii clienti ca portofelul lor HTC Exodus va fi un mediu securitzat puternic pentru a mentine in siguranta averile virtuale ale utilizatorilor care tranzactioneaza in crypto moneda. Prin lansarea telefonului HTC Exodus, compania taiwaneza vrea sa scape utilizatorii de bataia de cap pe care o prezinta in prezent unitatiile de stocare de tip cold storage, care trebuiesc conectate printr-un rack / cablu USB la un computer, pentru a putea accesa moneda stocata ca intr-un seif, iar acest lucru nu e tocmai usor spune Chen, datorita unei interfete prost realizate. De aceea, HTC crede ca un astfel de smartphone special optimizat software si hardware, va fi ideal pentru tranzactionari rapide si securizate.

 

 

View this post on Instagram

 

10.22

A post shared by Official HTC EXODUS (@htc.exodus) on

HTC Exodus ar trebui sa ofere si o metoda noua de recuperare a cheilor necesare la accesarea crypto monezilor, in cazul in care telefonul este pierdut sau furat, hotul sau cel care il gaseste sa nu aiba accesa la banii virtuali stocati decat daca cunoaste cuvintele secrete (cheile de acces). Au fost cazuri in care anumiti oameni au pierdut atat unitate pe care avea stocata mica avere, cat si cheile de acces la moneda criptata, astfel au pierdut si banii, acestia nemaiputand fi recuperati.

Prin intermediul telefonului ce urmeaza a fi anuntat pe data de 22 octombrie, conform contului oficial creat de compania taiwaneza pentru smartphone-ul HTC Exodus pe instagram, utilizatorii de astfel de telefon vor avea la dispozitie o metoda prin care poate imparti cheile de acces la crypto moneda virtuala cu trei si pana la cinci oameni de incredere. Ganditi-va la o familie de 5 persoane, fiecare avand o cheie de la seif, iar seiful putand fi deschis numai cand toate cele cinci chei sunt introduse si rotite simultan.

Practic, HTC vrea sa le ofere clientilor sai o metoda prin care ei sa aiba control total asupra unitatii de stocare a banilor virtuali, cat si a cheilor de acces la ea, in cazul de fata telefonul HTC Exodus. Deoarece, spune Chen, in momentul de fata oamenii sunt obisnuiti sa se bazeze pe companii ca Apple sau Google, cand au nevoie de acces, iar HTC vrea sa le ofere o alternativa mai buna, mai sigura, fara a mai apela la companii, ori cel putin asta se intelege din declaratiile facute de acesta in interviul acordat celor de la Wired.

3 Comments

  1. Cu toate că în acest an cei de la HTC nu au reușit să impresioneze publicul printr-un smartphone deosebit, U12+ dezamăgind la numeroase capitole, sunt șanse ca taiwanezii să reușeasca cu acest telefon bazat pe tehnologia Blockchain. Asteptam cu mare interes sa ne comunice mai multe detalii despre acest model.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!