AccesoriiStiriTech

TP-LINK lanseaza Archer C5, noul router cu viteze wireless de pana la 1,2Gbps

tp-link archer c5

Archer C5, noul router dual band de la TP-LINK

TP-LINK, un producator foarte cunoscut de echipamente de networking, dar si lider mondial pe segmentul de routere wireless, lanseaza Archer C5, noul router cu viteze wireless de pana la 1,2GBps, alaturi de adaptorul USB Wireless Dual Band, Archer T2U. Ambele dispozitive dispun de standardul Wi-Fi 802.11ac, ce ofera viteze wireless de 3 ori mai mari si masuri de securitate imbunatatite fata de standardul 802.11n.

Router-ul Archer C5 ofera o viteza wireless de 867Mbps in frecventa libera de 5GHz si 300Mbps in frecventa de 2,4GHz, oferind flexibilitatea a doua retele dedicate. Aceste frecvente pot fi folosite simultan fara blocaje sau intarzieri, de exemplu, cea de 2,4GHz poate fi folosita pentru trimiterea de e-mailuri si navigarea pe Internet, iar cea de 5GHz poate fi folosita pentru jocuri online si streamingul video HD.

Noul router dispune de un semnal wireless excelent in toate directiile datorita celor 6 antene, ce au la baza o tehnologie avansata. 3 dintre antene sunt detasabile si sunt dedicatei frecventei de 5GHz, iar celelalte 3 sunt interne si dedicate frecventei de 2.4GHz. Acoperirea este si ea imbunatatita, vitezele crescute mentinandu-se pe distante mai mari, cu semnal puternic, suficient pentru a acoperi intreaga casa sau birourile cu suprafete generoase. Acest router este echipat cu port WAN Gigabit si 4 porturi LAN Gigabit, asigurand conexiuni prin cablu cu viteze de pana la 10 ori mai mari decat in standardul Fast Ethernet. In plus, pentru a partaja o imprimanta, un document sau un fisier media in intreaga retea locala sau chiar de la distanta prin functia server FTP inclusa, router-ul TP-LINK Archer C5 dispune si de doua porturi USB 2.0.

Un aspect nou il constituie aplicatia TP-LINK Tether, care reprezinta un mod foarte simplu de accesare, gestionare si partajare a resurselor routerului, folosind sisteme de operare mobile (ex: iOS sau Android). Tot aceasta aplicatie usureaza configurarea routerului, stabilirea controlului parental si partajarea fisierelor in retea, direct de pe smartphone sau tableta. In plus interfata intuitiva ofera informatii legate de starea routerului, utilizatori logati si privilegiile acestora.

Archer T2U este un nou produs de la TP-LINK, fiind un adaptor USB Wireless cu frecvente simultane de 2,4GHz si 5GHz, imbunatatind capacitatile wireless ale laptopurilor si PC-urilor. Adaptorul ofera conexiuni de pana la 433MBps in frecventa de 5GHz si pana la 150Mbps in frecventa de 2,4GHz.

Routerul TP-Link Archer C5 are un pret recomandat de producator de 439 lei, dar poate fi achizitionat de la eMAG la un pret cu 11% discount – 399 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!