StiriTech

Trenul Hyperion, primul tren electric romanesc

trenul-hyperion

Trenul Hyperion, primul tren electric din Romania

Romania se poate lauda cu primul tren electric. Trenul Hyperion este un tren electric fabricat in Romania de catre compania Softronic Craiova, cu o investitie ce depaseste 5 milioane de euro.

Trenul Hyperion este un tren de conceptie romaneasca, fiind compus din 4 vagoane ce ofera o capacitate de 188 de locuri, iar sistemul sau de alimentare bi-sistem poate fi folosita si in alte tari. Trenul Hyperion este unul cu podea joasa si tractiune asincrona produsa chiar in Romania, putand fi construita in doua variante de viteza maxima, de 160km/ora si 200km/ora.

trenul-hyperion

Din pacate, infrastructura cailor ferate nu permite trenului electric sansa de a atinge viteza maxima, dar pe viitor acest lucru ar putea fi rezolvat.

Trenul Hyperion a desfasurat o ruta demonstrativa Craiova-Bucuresti, in tren aflandu-se premierul Victor Ponta, Liviu Dragnea, Dan Sova, primarul Craiovei, Lia-Olguta Vasilescu, presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa si multii altii, printre care si reprezentantii firmei Softronic.

Primul tren electric romanesc va circula pe caile ferate din Romania, incepand cu luna iunie, circuland doar 3 zile/saptamana pe ruta Craiova-Bucuresti.

Compania Softronic este detinuta de 4 persoane fizice, si a fost infiintata in 1991 la Craiova, incheiand anul 2012 cu afaceri de 68,6 milioane de lei.

trenul-hyperion

 

 

sursa

Un comentariu

  1. Ar trebui să fie pe mai multe rute. Nu doar între Craiova și Bucale. Măcar pe rutele importante, Timișoara-Craiova-București, București – Constanța…
    Nu către munte să se suie toți cu schiurile în el, dar nici așa pe-o distanță mică. Păcat că-i trenul bun, arată și bine, dacă se fură infrastructura.

    http://spanac.eu/de-ce-are-sncfr-ul-intarzieri-imense/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!