AccesoriiReviewsStiriWearableWearables

TWS i13 – Cea mai ieftina alternativa la castile wireless Apple AirPods

TWS i13

Castile wireless sunt la moda in prezent, iar castile AirPods produse de Apple sunt printre cele mai cautate si in 2019. Din pacate, nu toti dispunem de un buget de aproximativ 200 euro pentru a le achizitiona, astfel ca, chinezii ne propun o alternativa mult mai ieftina – castile wireless TWS i13, a caror aspect este copiat la o scara de 1:1.

Practic, din punct de vedere al designului nu le poti deosebi pe cele sa le spunem fake chinezesti de cele originale doar privindu-le. Trebuie sa le ti in mana in acelasi timp pentru a realiza care sunt fake si care originale. Asta deoarece Airpods-urile de la Apple sunt mai grele in palma, ele avand cateva grame in plus datorita calitatii lor.

casti wireless tws i13 9

Hardware

Castile vin livrate in cutiuta de protectie cu rol de powerbank. Atat fiecare casca (stanga, dreapta), cat si cutiuta au propria baterie. Fiecare casca e echipata cu o baterie de 40mAh, in timp ce cutiuta dispune de o baterie de 320mAh, astfel castile pot fi reincarcate pana la de 3-4 ori pana sa ramai fara baterie si sa fi nevoit sa le pui la reincarcat.

La o singura incarcare full a castilor poti asculta continuu la ele timp de o ora si ceva, desi producatorul sustine ca iti ofera intre 120 si 150 de minute. In testele mele am ajuns la maxim 110 minute ascultand numai intr-o singura casca, nu in ambele conectate in modul stereo.

casti wireless tws i13 17

Cutiuta are propriul LED verde care se aprinde intermitent atunci cand pui cutiuta la incarcat prin cablul USB (nu poate fi incarcata wireless) si ramane aprins pana finalizeaza incarcarea. De asemenea LED-uri rosii se aprinde atunci cand introduci ambele casti in sloturile cu magneti din cutituta. LEDul rosu se stinge atunci cand bateria castii e incarcata full si se aprinde unul albastru. E important sa fii atent cand se aprinde cel albastru pentru a te notifica ca bateria e full pe casca, fiindca nu ramane aprins.

casti wireless tws i13 18

Partea faina e ca poti incarca cutiuta prin cablul USB la un laptop, PC, incarcator de masina sau orice alta sursa de incarcare DC 5V, dar nu wireless. Nu dispune de o astfel de functie.

Castile sunt dotate cu un chip EDR (partea smart a castilor), cu tehnologie Bluetooth 5.0 si un chip HiFi audio smart surround, astfel ca pe langa calitatea audio, daca reteaua telecom o permite, poti conversa telefonic audio HD, castile fiind compatibile cu tehnologia pentru apeluri/voce HD.

Semnalul Bluetooth iti permite o deplasare de maxim 15 metri distanta cu castile in ureche daca nu exista obstacole (pereti etc), altfel maximul e undeva la 10 metri distanta de telefonul sau alt dispozitiv cu Bluetooth la care sunt sincronizate.

In plus, castile wireless TWS i13 dispun de un sistem tactil pentru control: daca apesi o singura data si lung (timp de 2 secunde) poti activa asistentul vocal al telefonului (Google Asistent pe Android, Siri pe iPhone).

Acelasi tip de comanda dar apasat lung timp de 3-5 secunde iti stinge sau porneste casca (Power On/Power off). Misto e ca, o tipa cu accent asiatic iti rosteste in casca si in limba engleza frazele: Power On, Power Off, Pairing, Connected. La pairing, casca emite semnal luminos rosu si albastru la fel ca masina politiei :).

casti wireless tws i13 5

Un singur tap pe casca stanga sau dreapta fie iti permite sa raspunzi la apelul telefonic, fie iti serveste pe post de Play/Pauza atunci cand asculti muzica.

Cand asculti muzica, pentru a schimba piesa sunt necesare 3 tapuri scurte si rapide pe una din cele doua casti (pe casca stanga pentru urmatoarea piesa, pe cea dreapta pentru piesa anterioara).

Dublu tap scurt si rapid pe casca ar trebui sa iti schimbe volumul in casti. Daca il efectuezi pe casca stanga volumul scade, daca il efectuezi pe casca dreapta volumul creste. Din pacate, la mine nu face altceva decat sa bipuie cand efectuez dublu tap rapid si nu se intampla nimic.

Mi-a luat ceva zile pana sa ma obisnuiesc cu touch controlul, fiindca nu e tocmai convenabil. Probabil daca castile veneau insotite de o aplicatie pentru mobil ar fi fost mult mai util si usor de controlat castile. Neavand o astfel de aplicatie pentru sincronizare cu telefonul si setari, le faci manual direct din telefon (intri la Setari – Bluetooth).

Concluzie

Pentru numai 18 – 25 dolari atat cat costa castile wireless TWS i13 pe Aliexpress (undeva intre 67 si 100 lei in functie de oferta de reducere a zilei), produsul e perfect pe post de casca audio wireless si hands-free Bluetooth in conversatiile telefonice. Le gasiti si pe eMAG, aici.

Casca reda clar vocea celui cu care discuti, iar el la randul lui te aude bine. Muzica, la fel! Calitatea audio este buna spre foarte buna! Controlul tactil este uneori confuz si lipsa unei aplicatii de mobil face experienta de utilizare usor stinghera.

casti wireless tws i13 19

Totusi, sa tinem cont de faptul ca pentru o suma de 10 ori mai mica primesti o copie fidela a castilor Apple AirPods ($200), casti chinezesti ce sunt si smart pe deasupra. Plus ca integreaza tehnologie Bluetooth 5.0.

Castile si cutiuta acestora ocupa foarte putin spatiu in buzunare, genti si beneficiaza de un design elegant. Cand iesi in public (pe strada, la lucru sau la sala) nimeni nu va stii daca sunt AirPods sau fakeuri din China atunci cand le ai in urechi.

La finalul zilei, castile wireless TWS I13, sunt o alternativa ieftina buna pentru Apple AirPods. Pentru modelul original accesati aici, eMAG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!