HardwareStiriTech

Conectorul USB Type-C va fi noul standard al industriei de la jumatatea lui 2014

conector usb type c

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii de grupul USB 3.0 Promoter pe data de 3 decembrie, acestia au anuntat ca se lucreaza in prezent la dezvoltarea unui nou tip de conector USB Type-C, care va fi mai mic in dimensiuni (similar cu micro USB 2.0) si, care nu ne va mai da batai de cap atunci cand vom dori sa conectam intre ele doua device-uri. Practic, noul conector ne va permite sa introduce mufa pe orice parte, cam ceva in genul Lightning Connectorului Apple. In plus, noul tip de conector USB va permite o rata de transfer mult mai mare si o putere scalabila la incarcarea device-urilor.

Vice presedintele Platform Engineering Group in cadrul Intel, domnul Alex Peleg a declarat:

„Noul conector subtire (Type-C) va fi un standard al industriei, permitand transferul de date, de curent si continut multimedia (video) cu mai toate tipurile de dispozitive.“

Acest pas reprezinta o schimbare majoara in industrie, deoarece timp de 17 ani de zile am utilizat acelasi tip de mufa / conector USB pe majoritatea produselor electronice, fie ca era vorba de versiunea USB 1.0, 2.0 sau mai nou 3.0.

Noul conector USB nu va mai fi compatibil cu nici un dispozitiv actual, ceea ce inseamna ca producatorii de electronice vor trebui sa implementeze noul standard in dispozitivele lor incepand cu a doua jumatate a lui 2014.

Nu va temeti, vor exista adaptori care sa permita conectarea electronicelor actuale cu cele care vor utiliza noul standard de USB.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!