SmartphonesStiriTelecom

Vanzarile de smartphone s-au dublat in 2013, conform operatorilor telecom

Vanzarile de smartphone

Vanzarile de smartphone au crescut semnificativ pe piata locala in anul 2013. Operatorii care ofera servicii de telefonie mobila din Romania, ajungand la un procent de 60% la vanzarile acestui tip de device.

„Vanzarile de smartphone s-au dublat in 2013 fata de 2012, iar in luna decembrie 2013 mai mult de jumatate din totalul telefoanelor vandute au fost smartphone-uri”, au declarat reprezentantii Orange Romania

In plus, Bogdan Lerescu, sef pe partea de terminale mobile in cadrul Vodafone Romania, afirma ca in viziunea Vodafone procentele ating 60% in cazul achizitionarilor de smartphone-uri, in anul 2013.

Trebuie sa luam in calcul si varianta celor de la Cosmote, care sustine ca pondera de achizitionare de smartphone-uri, anul trecut, in cazul lor este undeva la 49%.

Recordul la vanzarii sau „BOOM-ul” pietei, a avut loc in luna Decembrie, cand s-au achizitionat cele mai multe smartphone-uri din parcursul intregului an, a declarat Alin Jantea, hardware management manager la Cosmote.

In opinia nostra, procentul total estimat, ar fi trebuit sa fie cu cel putin 20% mai mare in 2013, din pacate pentru clienti, preturile ridicate din retail, dar si cele ale ofertelor operatorilor telecom la abonamente, au avut un oarecare impact negativ asupra vanzarilor.

Chiar daca multi clienti se plang de abonamente lunare mari, cele mai multe smartphone-uri sunt achizitionate de la operatori, cu un procent naucitor de 75%, retaileri fiind subclasati de aceste retele, conform Gersim Impex.

Un motiv lesne de inteles, este faptul ca operatorii ofera aceste telefoane la preturi mult mai mici impreuna cu un abonament pe un an sau doi, astfel, chiar daca abonamentul lunar are un pret de minim 30 de euro, clientii prefera acest tip de oferte in schimbul achitarii unui pret intreg pe terminal la retailer.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!