StiriTelecom

Topul operatorilor ce ofera cele mai mari viteze reale de descarcare pe Internet (punct fix si pe mobil)

vitezele serviciilor de internet

In cursul acestei zile, ANCOM a publicat o statistica privind vitezele serviciilor de internet din Romania in primele 3 trimestre ale acestui an.

Pentru ca aceasta statistica sa fie cat mai corecta s-au efectuat peste 120.000 de teste, aproximativ 20.000 dintre acestea fiind ignorate, deoarece reprezentau o tentativa de influentare a rezultatelor privind vitezele serviciilor de internet. Orange domina topul operatorilor telecom, compania a oferit cea mai mare viteza reala de descarcare clientilor sai in primele trei trimestre ale lui 2015, in timp ce RCS&RDS recent intrata pe acest segment de piata este codasa. La capitolul Internet la punct fix, RCS&RDS este lider de departe, in timp ce Telekom Romania sta cel mai prost la acest capitol. Telekom Romania nu sta prea bine nici pe segmentul mobil, conform Netograf.ro, acestia se afla pe locul 3 din 4 operatori telecom inclusi in acest top.

Cea mai mare viteza medie de download oferita de operatorii de internet mobil in primele 3 trimestre ale anului a fost inregistrata la Orange Romania, 27,83 Mbps indoor si 39,21 Mbps outdoor, urmat de Vodafone Romania cu 15,78 Mbps indoor si 26,77 Mbps outdoor, Telekom Romania cu 10,25 Mbps indoor si 13,45 Mbps outdoor iar top-ul este incheiat de RCS & RDS care ofera 2,62 Mbps indoor si 3,85 Mbps outdoor.

In ceea ce ii priveste pe furnizorii de internet, vitezele serviciilor de internet sunt mult mai mari. Astfel ca cea mai mare viteza medie se inregistreaza la RCS & RDS care ofera 98,95 Mbps, iar cele mai scazute valori medii sunt inregistrate la Telekom Romania care ofera o viteza medie de download de 31,10 Mbps.

Pentru ca statistica privind vitezele serviciilor de internet sa fie cat mai corecta, s-au exclus anumite teste din rezultatul final pe baza urmatoarelor criterii:

  • au fost efectuate de la acelasi IP;
  • au fost efectuate de pe un IP proxy;
  • au fost nefinalizate;
  • viteza de download/upload a depasit valoarea nominala specificata in oferta furnizorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!