SOFTWAREStiriTechWindows Phone

Windows Server 2012 Release Candidate Datacenter poate fi descarcat si testat

Odata cu lansarea sistemului de operare Windows 8 Release Preview pentru a putea fi testat, Microsoft a mai pus la dispozitie si versiunea de server: Windows Server 2012 Release Candidate Datacenter, versiune ce poate fi descarcata incepand de astazi.

Aceasta versiune de server este practic un upgrade la Windows Server 2008 R2. Windows Server 2012 vine cu partea de Server Manager total schimbata, dar si cu nou interfata Metro UI, ce va inlocui meniul START.

Nu am avut timp sa testam Windows Server 2012, insa am aflat ca sistemul de operare renunta la a mai boota direct in desktop. In prezent Microsoft lucreaza pentru a blocat orice fel de aplicatie care sa poata trece peste interfata Metro UI pentru a boota in modul desktop. Utilizatorii obisnuiti cu meniu START va trebui sa se adapteze la noua interfata.

De asemenea Windows Server 2012 va include si noul sistem ReFS (Resilient File System) al celor de la Microsoft, sistem ce manipuleaza un volum mai mare de date stocate pe hard drive. ReFS nu va fi disponibil pe Windows 8, cel putin pana nu va fi testat pe varianta de server si aprobat ca mai apoi sa fie oferit sub forma de update.

Microsoft a promis ca majoritatea aplicatiilor ce ruleaza pe Windows Server 2008 si R2 ar trebui sa ruleze si pe Windows Server 2012.

Descarca Windows Server 2012 RC1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!