Produsele Apple afectate de malware-ul XcodeGhost

0

iphone 6s

XcodeGhost este un malware extrem de periculos care a aparut in China si afecteaza terminalele companiei Apple.

XcodeGhost infecteaza programul Xcode, creat de compania Apple, folosit de catre dezvoltatorii de aplicatii pentru a-si dezvolta aplicatiile care in cele din urma ajung in magazinul de aplicatii App Store. Pana acum, malware-ul a fost imposibil de detectat de catre cei de la Apple.

Acest virus fura o serie de informatii din device-uri prin intermediul aplicatiilor infectate si le trimit pe serverele celor care l-au dezvoltat. Infectarea aplicatiilor cu XcodeGhost se facea automata, dezvoltatorul nestiind nimic despre asta. De aceea nu a fost detectat acest virus pana cand o echipa de cercetatori specializati in securitate au aflat ca anumite aplicatii acceseaza informatii la care nu ar trebui sa aiba acces.

XghostCode preia informatii despre ora trimiterii datelor, numele aplicatiei infectate, dezvoltatorul ei, numele device-ului si tipul acestuia, limba utilizata, tara, UDID-ul device-ului si tipul de conexiune la internet.

Totusi, noi romanii, putem rasufla usurati deoarece aplicatiile infectate sunt create doar pentru persoanele din China sau Asia.

Articolul precedentReview Destiny: the Taken King – Legendary Edition
Articolul următorPretul si denumirea Lumia 950 si 950 XL confirmate de un magazin din Spania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.