AndroidSmartphonesSOFTWAREStiri

Xperia Z5 si Z5 Compact primesc actualizare Lollipop care repara vulnerabilitatea StageFright

Xperia Z5 si Z5 Compact primesc actualizare Lollipop

Probabil ca o parte dintre voi ati auzit de exploitul StageFright, ce exploateaza o vulnerabilitae in sistemul de operare Android, si care le permite hackerilor sa preia controlul asupra dispozitivului de la distanta. Google si o parte din producatorii de astfel de gadgeturi (smartphone/tablete), au anuntat un nou program care sa ofere actualizari de software luna de luna, orientate catre patch-uirea problemelor de securitate ale gadgeturilor care ruleaza sistemul de operare mobil Android.

Sony este unul din producatorii care a dat deja drumul unui astfel de software update de saptamana aceasta, valabil pentru telefoanele lansate in aceasta toamna – Xperia Z5 si Xperia Z5 Compact (Z5 Premium, deocamdata intarzie sa isi faca aparitia pe piata). Actualizarea, cel mai probabil, va fi oferita si altor modele de smartphone din gama Xperia in urmatoarele saptamani, luni.

Conform marturiilor unor posesori de Xperia Z5 si Z5 Compact, firmware-ul care vine sa repare vulnerabilitatea Stagefright si sa aduca si alte imbunatatiri software telefoanelor din seria Z5 este distribuit OTA (notificare de descarcare pe Internet). Fisierul noului firmware numar build 32.0.A.6.152 masoara 281MB si aduce imbunatatiri aplicatiei camerei foto, imbunatateste problema supra-incalzirii telefoanelor semnalate si de noi in review-ul varfului Z5, si de asemenea, creste (calibreaza) acuratetea senzorului pentru amprente.

Detineti un Xperia Z5 sau un Z5 Compact si ati primit aceasta actualizare de software? Feedback-ul vostru poate fi util si apreciat de toti utilizatorii de astfel de smartphone-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!