SmartphonesStiri

YotaPhone 2, lansat in Romania

YotaPhone 2, lansat in Romania 5 dec

PREMIERA: YotaPhone 2, lansat in Romania

Va mai aduceti aminte smartphone-ul rusesc YotaPhone 2, cel prezentat la MWC 2014? Iata ca, in premiera, YotaPhone 2, unicul smartphone din lume cu 2 ecrane a fost lansat si in Romania.

Noul YotaPhone 2 este un telefon ce schimbă regulile jocului, de aceea este destinat celor care-și doresc ceva diferit, nu un smartphone obișnuit. Elementul diferențiator este dat nu doar de integrarea unui ecran ce servește la conservarea bateriei, dar și de capacitatea celor două ecrane de a funcționa în armonie. Conceptul unic cu două ecrane se traduce în final într-un telefon extrem de practic, îndeosebi pentru cei care-și doresc să fie mereu conectați, dar și selectivi cu informațiile la care doresc să fie expuși”, declară Lucian Georgescu, Regional Sales Manager Ingram Micro, distribuitorul oficial YotaPhone 2 în România.

YotaPhone 2 dispune de 2 ecrane, unde cel principal are un ecran de 5 inch cu tehnologie AMOLED si rezolutie Full HD, iar cel de pe spate are un ecran E-ink (electronic ink) monocrom de 4.7 inch, ecran numit si Yota Always-On, deoarece sta aprins tot timpul. Acesta are o rezolutie de 960 x 540 pixeli si este conceput pentru a afisa notificari si informatii cum ar fi vremea, ora, imagini sau alte notificari preluate de pe ecranul principal. Ambele ecrane beneficiaza de protectie Gorilla Glass 3. Puterea de procesare este oferita de un chipset quad-core Qualcomm Snapdragon 800, 2GB memorie RAM, 32GB memorie interna de stocare, alaturi de o camera foto frontala de 2 megapixeli si una principala de 8 megapixeli, iar ca sistem de operare ruleaza Android 4.4.3 KitKat. Conectivitate: 4G/LTE, WiFi si NFC.

YotaPhone 2, lansat in Romania 5535

Principala atractie a acestui smartphone este ecranul Yota Always-On, cel cu tehnologie e-ink. Acesta ofera o durata de viata a bateriei mult mai mare fata de ecranul principal, putand fi folosit pentru a citi carti pana la 5 zile dupa o singura incarcare, oferind un consum de 7 ori mai eficient decat ecranul AMOLED. Ecranul e-ink mai ofera si un unghi de vizibilitate de 180 grade si o lizibilitate a textului mult mai buna in lumina directa a soarelui.

Iata cateva caracteristici cheie legate de software, ce pot fi personalizate de catre utilizatori:

  • YotaEnergy – acest modul transfera automat toate functiile cheie, incluzand apeluri si texte, pe cel de-al doilea ecran atunci cand bateria ajunge la 15%, oferind astfel posibilitatea de folosire a telefonului pentru inca în 8,5 ore.
  • YotaMirror – pe ecranul Always-On poate fi folosita orice aplicatie pentru Android. Printre acestea se numara cele mai populare aplicatii pentru carti electronice (precum Amazon Kindle) pana la aplicatii de messaging (precum WhatsApp).
  • YotaSnap – utilizatorii pot transfera de pe ecranul din fata pe ecranul al doilea orice tip de informatie, precum o harta, un cod QR de la un bilet de calatorie si pot avea acces la aceasta informatie chiar daca bateria se consumă in totalitate.
  • YotaCover – permite personalizarea ecranului cu fotografii sau notificari si mascarea informatiilor afisate pe ecranul Always-On la o simpla atingere.

YotaPhone 2 va fi comercializat pe piata din Romania prin intermediul eMAG. Pretul recomandat de producator este de 700 Euro. Vom reveni cu mai multe detalii saptamana urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!