StiriTechVideos

Youtube lanseaza unealta „Face blurring” pentru anonimat in videoclipuri

Potrivit organziatiei internationale „WITNESS,” ce are ca scop apararea drepturilor omului, nici un website ce ofera servicii de video-sharing si nici un producator de componente hardware, la momentul actual, nu ofera utilizatorilor optiunea de a blurra fetele celor ce apar in videoclipuri postate online pentru a le proteja identitatea.

In intampinarea celor spuse mai sus, YouTube lanseaza unealta denumita „Face blurring,” fiind unul din primele site-uri ce ofera o astfel de optiune de anonimat.

„Fie ca impartasiti o secventa video de la un protest  in care nu doriti ca fetele activistilor implicati la protest sa fie dezvaluite sau impartasiti un filmulet in care fetita dumneavoastra de 8 ani marcheaza primul cos intr-un meci de baschet si in care nu vreti sa ii dezvaluiti identitatea fetitei intregii lumi, tehnologia Face blurring este doar primul pas spre a oferi protectie vizuala in videoclipurile de pe Youtube,” au precizat cei de la Youtube intr-un articol la ei pe blog.

Aceasta unealta va putea fi folosita cu usurinta de orice utilizator inregistrat pe Youtube, deoarece procedeul de blurring este foarte simplu. Mai multe detalii despre Face blurring le gasiti pe blogul lor daca da-ti click pe linkul de la sursa.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!