StiriTech

Zvon: Microsoft ar putea investi 3.5 miliarde de dolari in RIM

Anul trecut (2011) a fost un an foarte dificil pentru compania RIM producatoare de Blackberry si nu numai. Daca in 2009 dominau piata din Statele Unite cu un procent de aproximativ 44%, pana la sfarsitul lui 2011 a scazut sub 17%. Si cum atunci cand ceva merge prost, pare sa continue si mai prost.

La finalul anului 2011, in Decembrie RIM anunta intarzierea platformei Blackberry 10, fiind reprogramata pentru sfarsitul anului 2012. In plus, in ultimul an valoarea pretului actiunilor RIM pe bursa au vazut o scadere cu pana la 75%, ceea ce ii face pe investitori sa se gandeasca la vanzarea companiei.

In ultimul timp sau auzit zvonuri in legatura cu potentialii cumparatori ai companiei, cum ar fi Amazon, Samsung sau Vodafone UK. Potrivit unui raport al unui blog pe probleme financiare Benzinga, Microsoft s-ar pregati sa investeasca aproximativ 3.5 miliarde de dolari in RIM, insemnand practic ca, Microsoft ar urma sa devina actionarul majoritar al companiei daca luam in considerare faptul ca la ora actuala RIM valoreaza in jur de 6.88 miliarde de dolari pe bursa.

Astfel de zvonuri sau mai auzit si in trecut dar nimic nu a fost concretizat. Deoarece nimic nu este confirmat oficial ramanem sceptici in privinta Microsoft de a prelua fraiele companiei RIM. Credeti ca o astfel de tranzactie ar fi posibila in viitorul apropiat?

sursa AndroidAuthority

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!