StiriTech

Roombots – Roboteii care se transforma in mobila

roombots

Roombots – Mobila alcatuita din robotei

Tehnologia avansata din ziua de azi contribuie si la modernizarea mobilei din casa. Ce spuneti daca printr-o comanda vocala sau doar prin pocnirea degetelor, un grup de robotei inteligenti incep sa asambleze o masa sau un scaun? Apoi, ii chemam la noi sau le asezam in locul preferat fara sa atingem respectiva mobila.

O echipa de cercetatori elvetieni spera sa atinga acest obiectiv prin intermediul Roombots, niste robotei care se unesc si formeaza diferite structuri. Fiecare Roombot este alcatuit din doua blocuri cu conexiune wireless si o baterie care alimenteaza motoarele, folosite pentru miscarea si rotirea in diferite locuri. Blocurile Roombots au si clesti retractabili folositi pentru catarare sau stabilizare pe podea.

Aceste dispozitive sunt foarte utile pentru persoanele in varsta sau cu dizabilitati, deoarece pot comunica cu blocurile Roombots prin comenzi vocale.

Deocamdata, echipa inca se gandeste ce metoda de comunicare sa foloseasca pentru produsul final, cel de voce sau gesturi. Pana acolo, echipa intentioneaza sa foloseasca un software pentru tablete, iar in acelasi timp vor imbunatati algoritmii si miscarile robotilor, pentru a fi siguri ca blocurile relationeaza in parametri normali, incat sa se poata transforma in mobila cat mai usor.

sursa

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!