SmartphonesStiri

5 povesti nemuritoare despre smartphone, pe care anumiti utilizatori le cred

Android One

5 povesti nemuritoare despre smartphone!

Smartphone-ul este unul dintre cele mai raspandite si mai utilizate gadgeturi de pe glob acum, iar acest lucru a dat nastere la tot felul de povesti (nemuritoare) spuse fie de utilizatorii de telefoane mobile inteligente, fie de asa-zisi experti in tehnologie.

In acest articol vom detalia putin despre 5 dintre cele mai intalnite povesti in care cred utilizatorii de smartphone:

  1. Bateria telefonului trebuie golita pana la 1 sau chiar 0%, inainte ca acesta sa fie pus la incarcat. Total fals! Nu este necesar sa asteptati ca energia din baterie sa scada atat de mult pentru a putea pune smartphone-ul la incarcat. Tehnologia actuala permite incarcarea bateriei ori de cate ori utilizatorul simte nevoie sa conecteze telefonul la o sursa de curent fara ca acesta sa fie stresat de ideea ca bateria s-ar putea defecta din acest motiv. Indiferent de care ar fi nivelul bateriei: 90%, 84%, 73%, 42%, sub 30%, etc.
  2.  Cu cat are mai multi mega pixeli camera foto, cu atat este mai buna calitatea fotografiilor realizate cu ea. Neadevarat! Acest lucru poate fi confirmat de camerele foto cu care vin echipate telefoanele Apple iPhone ale caror senzori nu depasesc 12 mega pixeli, in timp ce alte telefoane dispun de camere intre 13 si 21.5MP, sau chiar mai mult, si nu reusesc sa se ridice la nivelul calitatii si a detaliului captat de camerele cu senzori cu mai putini mega pixeli.
  3. Sistemele de operare mobile (in multe cazuri se vorbeste de Android si iOS) sunt predispuse la virusi, de aceea e musai instalarea unui antivirus pe telefon. Fals! Nu aveti nevoie de un antivirus pe telefonul mobil. Android spre exemplu, este unul dintre cele mai sigure sisteme de operare mobile in acest moment. Problema e la utilizatorul care pirateaza aplicatiile. In loc sa le descarce din magazinul oficial (Google Play store/App store/Windows Phone store), acesta apeleaza la surse externe, ajungand astfel sa instaleze software cu malware/troian in ele, care pot duce la afectarea securitatii si a stabilitatii sistemului de operare si implicit a gadgetului si a datelor cu caracter personal stocate in memoria lui.
  4. Ecranul trebuie neaparat sa fie protejat de o folie de protectie. Nimic mai fals! Actualele telefoane vin echipate cu sticla Gorilla Glass sau un alt tip de sticla, care ofera un anumit grad de protectie la zgarieturi. Daca dati o cautare rapida pe YouTube, veti gasi imediat o serie de clipuri in care nici macar lama unui cutit sau cheile din buzunar, nu pot zgaria sticla telefoanelor lansate pe piata in ultimii 2-3 ani de zile.
  5. Bateria telefonului trebuie intotdeauna sa fie incarcata cu autorul incarcatorului original. Fals! Bateriile actuale au ajuns la un nivel tehnologic atat de avansat, incat sunt protejate de incarcatoarele cu un amperaj mai mare. Apoi exista si acea limitare software care nu-i va permite incarcatorului sa incarce la o putere mai mare decat are nevoie telefonul. Desigur, e indicat, a se evita incarcatoarele ieftine, produse in China. Acestea sunt intr-adevar un pericol. In rest, toate incarcatoarele brandurilor consacrate de pe piata, pot fi utilizate la incarcarea telefoanelor fara niciun fel de problema. Toate dispune de standardul USB necesar incarcarii bateriilor.

Inainte sa incheiem acest articol, am dori sa mai adaugam o poveste nemuritoare ca bonus, aceea a Bluetooth-ului si consumul ridicat de energie. Smartphone-urile care dispun de Bluetooth 4.0 sau o versiune mai recenta consuma foarte putin spre deloc, cand vine vorba de energia din baterie, atat de bine este optimizata aceasta tehnologie de comunicare integrata in dispozitivele inteligente actuale.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai celebre povesti nemuritoare despre smartphone-uri. Daca ati descoperit si voi astfel de povesti despre tehnologia actuala, va rugam, sa adaugati un comentariu pe acest articol.

Un comentariu

  1. Bun. La faza cu folia nu aș risca. Gorilla Glass nu e și anti-fisurare. Și se poate întâmpla oricând să scapi telefonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!