StiriTech

Achizitia Nokia la un pas de final. Microsoft primeste acordul Chinei

achizitia-nokiaAchizitia Nokia la un pas de final. Microsoft primeste acordul Chinei

Microsoft isi continua obiectivul privind achizitia Nokia, astfel ca primeste penultimul acord, cel din partea Chinei.

Ministerul Comertului din China a dat acordul companiei Microsoft in achizitia Nokia, achizitie ce valoreaza 7.2 miliarde de dolari.

Nokia si Microsoft asteptau acorduri din partea unor guverne din Asia, anuntand ca achizitia se va finaliza pana la sfarsitul acestei luni, fata de primul trimestru asa cum era termenul limita initial.

„Nokia si Microsoft au primit acorduri de la Republica Populara Chineza, Comisia Europana, Departamentul de Justitie al Statelor Unite si alte autoritati,” au explicat companiile intr-o declaratie, ce sugereaza faptul ca ultimul acord va veni din partea Indiei.

Achizitia Nokia intampina oarecum probleme tocmai la final, astfel ca o datorie de 414 milioane de dolari este ceruta de statul indian Tamil Nadu, stat care sustine ca producatorul finlandez este rau platnic in privinta taxelor.

Nokia a declarat luna trecuta ca nu exista vreo taxa care sa incetineasca achizitia companiei Microsoft, dar dovezile arata contrariul. Compania finlandeaza trateaza acest obstacol ca fiind total absurd. Ramane de vazut daca achizitia Nokia se va finaliza fara probleme la sfarsitul acestei luni.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!