EvenimenteStiriTech

Agentia Spatiala Europeana va efectua zboruri comerciale in spatiul cosmic

Agentia Spatiala Europeana

Cand vine vorba de zboruri comerciale in spatiul cosmic, de obicei, ne gandim la NASA. Ei bine, de anul acesta nu numai ei vor oferi o astfel de optiune celor care vor dori sa ajunga in spatiu.

Agentia Spatiala Europeana (ESA), a anuntat, ca va efectua zboruri comerciale private in spatiul cosmic. Noul program e menit sa ajute companiile private din Europa (mediul business european) ce ofera servicii prin satelit sau vor sa beneficiez de transport in spatiu, fiind totodata un mod eficient pentru agentia spatiala de a se auto-finanta.

Noile servicii de transport comercial in spatiu vor fi prezentate pana la finele acestui an, in cadrul consiliului anual Space 19+ al ESA.

Prin intermediul noului program de zbor comercial companiile private vor beneficia de acces la facilitatile agentiei spatiale, de asistenta in aplicarea pentru fonduri ESA si investii externe, precum si acces la facilitatile oferite de incubatorul de afaceri al ESA.

De asemenea, prin acest program vor primi suport si tarile europene care doresc sa contruiasca intr-un viitor apropiat propriile baze de lansare (aeroport spatial) pentru viitoarele nave ce vor fi lansate in spatiu. Marea Britanie spre exemplu, are in plan sa inaugureze o astfel de baza undeva in Scotia, astfel ca, ar putea deveni prima natiune din UE care detine un astfel de aeroport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!