EvenimenteStiriTech

Noi schimbari in managementul Samsung Romania. Alexandru Munteanu noul sef al diviziei Telecom

Alexandru Munteanu

Dupa anuntul de saptamana trecuta, cand Samsung Electronics anunta noul sef Samsung Romania in persoana domnului Jeongwoo Kim, saptamana aceasta au loc noi schimbari la nivel managerial in cadrul companiei.

Astfel, Alexandru Munteanu preia functia de Head of Telecom Division in cadrul companiei, inlocuindul pe Sorin Manea, care a ocupat aceasta functie timp de 5 ani si care isi continua cariera in cadrul Samsung Electronics Romania. El a acceptat provocarea de a dezvolta divizia B2B a organizatiei.

„În cei cinci ani în care am coordonat divizia de telecom a Samsung Electronics România, piața locală de smartphone-uri a avut o dinamică impresionantă, la fel și business-ul Samsung. Am încredere deplină în rezultatele pe care Alexandru Munteanu le va obține de acum înainte, împreuna cu echipa sa. Am acceptat o nouă provocare în cadrul companiei, de a mă alătura si dezvolta o noua linie de business extrem de importantă în strategia Samsung: Enterprise Business Team – o divizie nouă, cu perspective importante de creștere”, a declarat Sorin Manea.

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul vânzărilor și de peste 10 ani în management de vânzări, Alexandru Munteanu s-a alăturat echipei Samsung la începutul acestei luni, în calitate de Head of Telecom Division.

„Sunt foarte bucuros să mă ocup de divizia Telecom din cadrul Samsung și, totodată, să mă alătur unei echipe puternice, cu rezulte remarcabile pe piața din România. Sunt convins că vom continua, împreună, să asigurăm competivitatea și creșterea acestui business”, a declarat Alexandru Munteanu.

În ultimii 6 ani, Alexandru Munteanu a ocupat funcția de Sales & Operations Senior Manager în cadrul Cosmote și Germanos Telecom România, fiind responsabil de dezvoltarea și implementarea strategiilor comerciale pentru produsele și serviciile din domeniul telecom. În perioada decembrie 2007 – mai 2009, Alexandru Munteanu a fost Commercial Manager în cadrul Germanos

Telecom România, ocupându-se de strategia locală a produselor și serviciilor de telecomunicații, iar anterior acestei responsabilități a ocupat poziția de Country Sales Manager în cadrul GPS&More H.C SRL. În perioada 2003-2007, el a avut funcții de conducere în departamentele de vânzări ale unor companii precum K Tech Electronics SRL (Regional Manager și GSM Division Manager) sau Goldstern International (Area Sales Manager).

Pe langa schimbarile manageriale Samsung pregateste lansarea urmatorului model flagship, Galaxy S5, telefon ce va fi lansat, cel mai probabil, in cadrul evenimentului Samsung Unpacked 5, de pe data de 24 februarie, in Barcelona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!