ReviewsStiriTELEFOANE

Allview E3 Sign Review

Allview E3 Sign Review Allview E3 Sign Review.

La inceputul acestei saptamani Allview a anuntat – E3 Sign, primul sau smartphone cu senzor de amprente si tot primul lansat sub un brand romanesc. Telefonul Allview E3 Sign ne-a fost oferit pentru teste si review, si urmeaza sa il oferim gratuit sub forma de premiu, unui fan Gadget Talk Romania, in cadrul unui concurs ce se va incheia la finalul acestei luni (29 martie). Asa cum v-am obisnuit de aproape jumatate de an, luna de luna oferim fanilor nostri posibilitatea de a castiga unul din gadgeturile pe care noi le testam, iar luna martie nu este o exceptie de la regula, multumita sponsorului si partenerului nostru – Visual Fan.

Dar, haideti, sa vedem ce functii si caracteristici are telefonul si cum se comporta el la o utilizare zilnica, din Allview E3 Sign Review.

Sa incepem!

Aspect / Afisaj

wp_20150313_12_54_44_pro-1

E3 Sign este un telefon sau un phablet de mari dimensiuni (masoara 152.5 x 75.9 x 9.3 mm), ceea ce inseamna ca veti avea la dispozitie un gadget cu un ecran generos, pe care veti putea urmari continut video in format HD. Allview E3 Sign este realizat in mare parte din material plastic mat si beneficiaza de cateva elemente de design (aceste linii argintii de pe rama telefonului si frontal sub butoanele de navigare), care aduce un plus considerabil estetici telefonului. Partea metalica a acestui telefon este reprezentata de logo-ul de pe spate, chenarul scanerului de amprente si inelul senzorului de 8MP al camerei foto de pe spate. Capacul din plastic al telefonului este detasabil, astfel, avem acces la baterie (detasabila, poate fi inlocuita), la slourile SIM (2 la numar, ambele de tip micro SIM) si la slotul micro SD care ne va permite extinderea memoriei lui, cu pana la 32GB.

wp_20150313_15_24_04_pro

Butoanele de volum si pornire/oprire/stand by, desi realizate din plastic, sunt destul de solide si de bine integrate in rama telefonui si, de asemenea, se apasa destul de bine. In partea superioara a telefonui descoperim jack-ul audio de 3.5mm si portul infra rosu, cu ajutorul caruia putem utiliza telefonul pe post de telecomanda TV, in timp ce in partea inferioara se afla portul micro USB 2.0, pe unde incarcam telefonul sau efectuam transferul de date. Tot aici, se mai afla si microfunul pentru conversatiile telefonice si orificiul care ne permite inlaturarea capacului spate. Pe spate, avem camera foto principala cu un LED Flash, imediat dedesubt scanerul/senzorul pentru amprente si logo-ul Allview, iar in partea de jos, tot pe spate, avem orificiile difuzorului si, putin mai sus, sta scrisa denumirea brandului Allview (vezi foto mai sus).

wp_20150313_15_16_51_pro

Ecranul de tip IPS LCD al lui E3 Sign, are o diagonala de 5.5 inci, dispune de rezolutie 1280 x 720 pixeli, de culori vibrante (vezi foto sus), contrast puternic si unghiuri de vizibilitate destul de ok. Astfel, puteti viziona filme sau clipuri pe YouTube la rezolutie 720p HD. Afisajul multi tactil, capacitiv, este protejat de un strat de sticla OGS rezistenta la zgarieturi.

Hardware

La capitolul specificatii E3 Sign nu vine tocmai cu cel mai nou hardware disponibili pe piata, insa are o serie de caracteristici care sa ii permite sa ruleze cam orice aplicatie sau joc din Google Play store. Aici vorbim despre un procesor quad-core de 1.3GHz MediaTek (chipset MT6582), de 2GB memorie RAM, 16GB spatiu intern si de un accelerator grafic mobil (GPU) Mali-400MP.

wp_20150313_15_13_52_pro

Pe partea de conectivitate si date, Allview a echipat E3 Sign cu cam tot ce e necesar: WiFi b/g/n, GPS, Bluetooth 4.0, port infra rosu, 3G, GPRS (class 12 si EDGE (class 10), port micro USB 2.0, mai putin NFC. Aveti in schimb parte de un senzor de amprente Synaptics, care sporeste securitatea acestui telefon, permitand personalizarea si blocarea telefonului cu ajutorul amprentelor proprietarului, pe care le puteti stoca pe rand in telefon cu ajutorul unui setup ce nu dureaza mai mult de 20 de secunde, pentru fiecare deget in parte. Pe perioada testelor, am observat, ca acuratetea senzorului de detectare a amprentei inregistrate in memoria telefonului, nu este atat de buna, astfel ca, in 30 – 40% din incercari nu am reusit sa il deblocam, insa mai aveti si alte optiuni de a-l debloca (PIN, Pattern, Slide to Unlock, etc). Probabil este o problema de calibrare, care se poate rezolva in timp, si astfel, creste acuratetea citirii amprentelor. Senzorul poate detecta, daca aveti degetul unsuros, sau daca este transpirat, avertizandu-va sa il curatati si sa incercati ulterior deblocarea phabletului.

screenshot_2015-03-13-15-55-21screenshot_2015-03-13-15-45-08

In testele benchmark efectuate E3 Sign s-a comportat ca oricare alt smartphone de nivel mediu. In aplicatia AnTuTu a realizat un scor de 19.120 puncte, in timp ce in aplicatia GeekBench 3, a realizat un scor de 349 puncte (single core) si 1.155 puncte (multi core).

E3 Sign este dotat cu un singur difuzor, care se aude destul de tare, multumita tehnologiei de amplificare, dezvoltata de NXP.

wp_20150313_12_53_41_pro

Software

Telefonul E3 Sign vine cu sistemul Android 4.4.2, peste care Allview a adaugat propria interfata grafica (vezi foto mai jos), dar si o serie de teme pe care le puteti activa (5 la numar). De asemenea, va permite si schimbarea font-ului, daca va plictisiti, precum si aspectul ecranului cand este blocat (lock screen).

wp_20150313_15_17_05_pro

In plus, acest prim smartphone cu senzor de amprente vine dotat cu o serie de functii software inteligente, precum Economical backlight, Cast screen, Sensor calibration in sectiunea Display; Audio enhancer pentru casti in sectiunea Sound; Software Lock sau Authority Management la sectiunea Privacy & Security; Smart Wake, Smart Light, Float Multi Task Window, Reverse Mute sau Touch-Protect Mode in sectiunea Gesture & Motion. Smart Wake permite deblocarea telefonului prin desenarea unei litere cu degetul pe ecranul stins al telefonului, functie care va debloca telefonul si va directiona proprietarul, spre aplicatia care are atribuita litera respectiva (i.e. C pentru Lista de apeluri telefonice, E pentru browser Internet, O pentru Lista contacte, etc. Bineinteles, ca puteti atribui aceste litere altor aplicatii – C pentru Camera foto, de exemplu).

screenshot_2010-02-12-03-08-27screenshot_2010-02-12-03-11-23

Float Multitask Window este o alta functie software interesanta. Odata activata din Setari, un cerc apare pe ecranul telefonui, ce poate fi pozitionat oriunde pe marginile ecranului (stanga, dreapta, sus sau jos) si, care, va va oferi acces la un meniu rotativ sub forma de semi-cerc/evantai (captura ecran stanga mai sus), care permite utilizatorului sa ruleze intr-o singura fereastra, clipuri video sau Music player-ul, de exemplu.

screenshot_2015-03-13-15-58-55screenshot_2010-02-12-03-08-00

Ce ne-a placut noua foarte mult, este faptul ca, interfata grafica este rapida si lina, nu aveti momente de lag pe acest telefon in timp ce navigati prin UI-ul sau, desi nu are specificatii de top.

Camera

Camera foto principala a telefonului este dotata cu un senzor de 8 megapixeli Sony IMX219, ceea ce inseamna ca, poate filma la rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli) si fotografia la rezolutie maxima 3.584 x 2.016 pixeli, astfel, detaliile din poze sunt destul de clare, cand faceti zoom pe pozele realizate. Mai jos, aveti o galerie foto si un clip inregistrat cu aceasta camera. Meniul aplicatiei Camera este simplu si intuitiv, si seamana oarecum cu cel stock Android. Permite realizarea de fotografii Panorama 360, fotografiere in HDR Mode si alte functii si moduri, pe care va lasam pe voi sa le descoperiti la achizitionarea telefonului. 

Frontal, E3 Sign dispune de o camera foto de 2MP, suficient pentru conferintele video pe Internet, dar nu si pentru selfie-uri de mare rezolutie.

Baterie

Bateria acestui smartphone este una Lithium-Polymer, detasabila, cu capacitate de 2.800 mAh, ceea ce se traduce in 280 de ore de stand by si pana la 620 de minute de convorbiri telefonice, conform producatorului. In testele noastre am ajuns pana aproape de 2 zile de utilizare normala (un singur SIM si conexiune la internet prin WiFi). Nu uitati, ca aveti si o functie software, care va permite economisirea energiei, crescand autonomia telefonului. Incarcarea bateriei de la 0 la 100% (full), se efectueaza in ceva mai mult de 1 ora si 45 de minute.

Concluzie

Allview a creat un smartphone echilibrat cu functii si caracteristici peste medie, printre care nenumaratele functii software Smart si caracteristica emblema a telefonului – scanerul de amprente. Telefonul imbina perfect experienta vizuala cu cea de gaming si browsing pe Internet, precum si posibilitatea de a imortaliza momentele importante din viata privata la o rezolutie foarte buna, multumita camerei foto de 8MP, echipata cu senzor IMX de la Sony.

Plusuri: 

  • ecran mare 5.5″ HD
  • baterie cu autonomie buna
  • foarte multe functii software
  • camera foto buna
  • senzor de amprente
  • design frumos
  • accesorii incluse in pachet

Minusuri:

  • camera frontala
  • nu are NFC
  • nu are 4G LTE

Pentru 999 lei, cat costa acest smartphone, mai primiti o folie de protectie a ecranului de 5.5″, o husa rezistenta la socuri de tip coperta de carte, cu tot cu capacul spate integrat, o licenta pentru pachetul BitDefender Security si Antivirus mobil, o pereche de casti, cablu de date si alimentatorul pentru priza 220 V.

E3 Sign poate fi achizitionat de pe site-ul producatorului, dar il veti gasi si in retail de la magazine ca eMAG. Nu uitati de concursul care va incepe curand, la care aveti ocazia sa castigati acest smartphone. Succes!!!

4 Comments

  1. Un telefon foarte bun la capitolul semnal. Estetic foarte misto. Ruleaza foarte foarte bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!