LaptopuriStiriTechWearable

Apple si „merele sale de aur”

apple

Steve Jobs, probabil, ca se rasuceste in mormant plin de furie, dupa ultimele „cascadorii” ale lui Tim Cook.

De cand a preluat fraiele companiei Apple, Tim Cook se afiseaza la fiecare eveniment cu presa, ca fiind promotorul unui sir de inovatii realizate de compania americana, cand, in fapt, compania nu a mai lansat nimic original de la disparitia marelui vizionar Jobs, preferand sa imbunatateasca sau sa strice (va las pe voi sa analizati) produsele create cu ani in urma „sufletul companiei.”

La cel mai recent eveniment cu presa, cel de pe 9 martie, Tim Cook a facut o serie de afirmatii ridicole (vezi inregistrarea integrala a evenimentului jos de tot in articol) pe seama concurentei Apple Watch. Una dintre ele, a fost ca „platforma Google Android Wear, nu ar avea o fata de ceas.”

„Your Android Wear watch doesn’t have a watch face.” – Tim Cook.

O alta afirmatie stupida si mincinoasa a fost: „Nu ati raspuns pana in prezent la un apel telefonic cu ajutorul unui gadget wearable. Nu mintiti. Nu ati facut-o,” Tim repetand pe tot parcursul evenimentului „Never been done before.”

„You have never answered a call with wearable until today. Don’t lie. You haven’t.” – Tim Cook, din nou.

https://www.youtube.com/watch?v=1Ql0Z8Il73s

Apple Watch este produsul care v-ar putea costa intre 350 si 17000 de Euro, in functie de optiunile alese. Numai bratarile metalice si curelele au preturi separat, cuprinse intre $50 si $450, ca sa nu mai spunem ca acel magnetic charger (incarcator magnetic, care odata pierdut, va v-a costa alti 30 pana la 80 de dolari). Considerat un dispozitiv wearable (purtabil), lui Apple Watch ii lipsesc cateva functii de baza, cum ar fi GPS-ul sau rezistenta la apa, la transpiratie (ca tot au prezentat o domnisoara alergand la nu mai stiu ce maraton prin Africa). Totusi, discutam de activitati sportive (fizice), daca tot e un wearable, ar trebui sa fie dotat cu aceste caracteristici, mai ales, ca pretul sau va fi unul piperat. Colac peste pupaza, ca sa il parafrazez pe indragitul nostru scriitor si povestitor – Ion Creanga, demonstratia ceasului Apple Watch, nu s-a realizat cu ceasul pe mana, asa cum ar fi fost normal, ci cu ceasul expus ca in vitrina, in plus, vei avea nevoie de un iPhone 5, iPhone 5S sau iPhone 6/6Plus in permanenta (modelele mai vechi nu vor fi compatibile), pentru ca ceasul sa poata fi utilizat.

Dar sa mergem mai departe, si sa vorbim putin despre noul Macbook Retina de 12 inci, anuntat tot in cadrul aceluiasi eveniment cu presa, de pe 9 martie.

https://www.youtube.com/watch?v=5-e7NFINJas

Macbook Retina 12″ este primul laptop din istorie, care nu are porturi, ma rog, are unul singur, un USB Type-C prin care Apple vrea ca viitorii sai clienti, care vor cheltui un minim de $1200 (1200 de euro, probabil la noi) pentru acest Macbook, sa mai achizitioneze un Apple dongle (adaptor), care costa $80 (probabil va fi 80 de euro la noi), pentru a avea porturi: HDMI, Display Port, Ethernet, VGA, etc. In plus, produsele Apple, nu prea sunt compatibile cu restul dispozitivelor din piata.

Mai jos aveti lista celor trei adaptoare cu diferite porturi, listate de Apple pe site:

La final, vom incheia cu o parte din afirmatiile facute de Tim Cook:

„We continue to innovate, we continue to lead the industry and we continue to provide the best experience for our customers. For every year for the past decade, the Mac has outgrown the industry.

De la disparitia regretatului Steve Jobs, Apple nu a facut altceva, decat sa remodeleze produsele deja existente in diferite forme si dimensiuni.

„If you look at notebooks, the numbers are even more telling. While the overall industry shrank, the Mac grew by 20 percent.”

Evenimentul Apple, de pe 9 martie, a dat nastere la tot felul de glume pe seama produselor sale. Una din cele mai gustate internauti pe retelele de socializare este urmatoarea.

Puteti urmari inregistrarea integrala a evenimentului Apple – Spring Forward (9 martie)

https://www.youtube.com/watch?v=Fo2XgfbrOOg

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!