AndroidSOFTWAREStiriTech

Android Auto acum disponibil pe telefoanele cu Android 5.0 ori versiune mai noua

Android Auto acum disponibil pe telefoanele cu Android

Daca pana de curand platforma Android Auto era disponibila numai pe anumite masini (aproximativ 200 de modele sub 50 de branduri auto), iata ca, de saptamana aceasta, Google anunta o actualizare a platformei care aduce acces tuturor celor care detin un smartphone cu Android, versiunea 5.0 sau una mai noua.

Astfel, orice vehicul poate fi transformat intr-unul smart, cu ajutorul telefonului mobil. Pentru inceput, soferii ce detin un astfel de telefon au acces prin noua interfata prietenoasa cu soferii la comenzi rapide precum accesul la muzica din telefon, la directii (navigare) sau comunicatii, urmand ca in saptamaniile care vin Google sa ofere acces printr-o noua actualizare a platformei la comenzi vocale care incep cu cuvantul cheie „Ok Google”, astfel soferi vor putea avea in permanenta mainile pe volan si atentia la drum.

Google dezvolta platforma Android Auto de aproximativ 2 ani de zile, iar pentru a o raspandi la cat mai multa lume compania a decis sa le permita utilizatorilor sa o poata accesa si de pe un smartphone cu Android, ceva ce pana de curand nu era posibil.

Credeti ca e un lucru benefic ca platforma sa poata fi accesata de pe telefon si nu de pe un gadget dedicat ca pana acum?

Un comentariu

  1. foarte fain, e bine că se află și la bordul unei mașini, o să ne ajute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!