AndroidAPLICATII

Aplicatii Android utile pentru elevi si studenti

Ne aflam in perioada de inceput a unui nou an scolar si am considerat util pentru cititorii nostri sa vorbim un pic despre aplicatii Android folositoare la scoala. Pana la urma tabletele sau telefoanele inteligente pot fi utilizate si in scop educational sau business, nu numai pentru divertisment. Haideti asadar sa vedem cateva dintre cele mai utile aplicatii.

1. Studious

Imi amintesc din vremea cand eram elev ca reusam sa memorez orarul tocmai spre sfarsitul semestrului cand deja nu mai imi folosea la nimic si trebuia sa verific mereu foaia pe care il aveam notat. Sa nu mai vorbesc de perioada studentiei, cand orarul pe saptamani pare/impare, seminarii, laboratoare si asa mai departe era un cosmar.

Studios este o aplicatie Android ce ofera posibilitatea introducerii memorarii orarului si contine functionalitati suplimentare cum ar fi posibilitatea de a lua notite, comutarea smartphone-ului sau a tabletei in mod silentios la inceperea orelor de curs si remindere cu privire la datele la care trebuiesc predata temele sau proiectele.

Gasesc aplicatia ca fiind foarte folositoare si usor de folosit. Studious poate fi descarcata gratuit de pe Google Play.

2. Hi-Q MP3 Voice Recorder

Daca va i-a somnul la ore sau pur si simplu nu reusiti sa tineti pasul cu prezentarea profesorului, aplicatia ‘Hi-Q MP3 Voice Recorder’ va ofera posibilitatea de a face inregistrari audio in format MP3 la diferite nivele de calitate. Dupa instalarea aplicatiei avem la dispozitie un widget care se poate plasa pe ‘home screen’ si porneste inregistrarea dupa o singura atingere, deci nu mai trebuie sa intrati in meniuri sau alte setari.

Alte functii utile sunt modul pauza/start si posibilitatea de a regla un parametru numit ‘gain’ prin care aplicatia creste intensitatea sunetului inregistrat astfel incat inregistrarea sa fie inteligibila chiar daca profesorul este la distanta mare de tableta sau telefon.

Din pacata aplicatia nu este gratuita, ci costa aproximativ 11 RON pe Google Play. (Ar mai fi optiunea Voice Recorder aplicatia standard oferita de Google).

3. Pocket

Aplicatia Pocket permite salvarea paginilor web de interes pentru elevi sau studenti pe memoria interna a tabletei si accesarea acesteia in orice moment, fara a fi necesara o conexiune la internet.

Pocket este foarte utila in faza de documentare pentru o tema sau un proiect pentru ca poti cauta pe internet ce te intereseaza (fara sa stai sa citesti articolele gasite in intregime) si apoi sa le salvezi pentru a le folosi mai tarziu. Aplicatia functioneaza si pentru pagini web ce contin videoclipuri.

Se poate descarca gratuit de pe Google Play.

4. Evernote

Am pastrat pentru sfarsit una dintre cele mai populare aplicatii in randul elevilor si studentilor din toata lumea – Evernote. Aceasta aplicatie poate fi instalata pe orice platforma, adica Windows, Android, iOS, Mac si Windows Phone.

Aplicatia de conecteaza la un serviciu de tip cloud unde pot fi stocate documentele de care ai nevoie. Este suficient sa instalezi Evernote pe oricare dintre dispozitivele folosite de tine: PC/laptop sau tableta/smartphone si ai acces la informatia ta oricand.

In varianta free aplicatia permite stocarea a cate 60 mb in fiecare luna. Daca ai nevoie de mai mult spatiu se percepe un abonament lunar. Evernote este o aplicatie ce ofera foarte multe functionalitati interesante cum ar fi ‘tag-ul’ dupa locatie adaugat fiecarei notite luate. Astfel iti poti aminiti in ce loc erai cand ai luat o anumta notita.

Aplicatia este disponibila pe Google Play.

Cristian scrie saptamanal pentru Gadget-Talk si detine blogul iTablete.com, unde vorbeste despre tablete ieftine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!