APLICATIISmartphonesSOFTWAREStiri

Aplicatii Microsoft pe Galaxy S6, gata pre-instalate?

Aplicatii Microsoft pe Galaxy S6

Aplicatii Microsoft pe Galaxy S6, gata preinstalate, conform unui zvon aparut la finalul acestei saptamani.

Mare parte din utilizatorii de device-uri Samsung cu sistemul de operare Android, sunt dezamagiti de partea software a produselor Galaxy, deoarece au lag, indiferent cat de puternic este hardware-ul din ele. De ce? Deoarece, aceste gadgeturi sunt pline de aplicatii si functii software, in mare parte inutile utilizatorului (unele nu sunt accesate niciodata si, mai rau, nu le poti dezinstala pentru a elibera spatiul ocupat pe device, decat daca te pricepi la „hack-uirea” device-ului pentru a obtine acces de administrator), dar pe care Samsung le introduce din cel putin doua motive:

  1. pentru ca aduc bani in buzunarul companiei din promovarea serviciilor oferite de acestea
  2. pentru a se diferentia vizual (TouchWiz UX) in ochii clientilor sai, de concurenta. Recunosc, ca acesta este si motivul pentru care am renuntat sa mai achizitionez telefoane sau tablete Samsung, inca de acum cativa ani.

Aplicatii Microsoft pe Galaxy S6:

Revenind la ce voiam sa va relatez astazi, se pare, ca Samsung va lansa modelul Galaxy S6 fara prea multe aplicatii de tip „junk/bloatware,” dar cu cateva aplicatii de la Microsoft gen Skype, Office 365, OneDrive, Word, Excel, etc. In plus, se zvoneste ca, interfata grafica va suferi si ea modificari majore, pentru a nu mai suge atatea resurse (RAM, CPU). Ar fi o mare surpriza, mai ales pentru Google, sa gasim aplicatii Microsoft pe Galaxy S6, gata pre-instalate.

Aceasta mutare, ar putea veni in urma „pacii” semnate de Samsung cu Microsoft recent. Se spune ca producatorul sud-coreeana ar fi ajuns la o intelegere cu compania americana in urma procesului intentat de aceasta, intelegere care, probabil, include o serie de clauze, printre care se numara si includerea aplicatiilor si serviciilor Microsoft pe telefoanele Samsung Galaxy, cel putin asa sustine o parte a presei de afara.

Inca nu e nimic oficial in acest sens, asa ca, va sugeram, sa tratati acest zvon ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!