StiriTech

Apple accepta termenii Qualcomm, pentru a putea vinde iPhone-uri in Germania

In decembrie (2018), Qualcomm obtinea o victorie intr-un tribunal din Germania, care le interzice celor de la Apple sa mai comercializeze telefoane iPhone 7 si iPhone 8 pe aceasta piata. Mai mult, completul de judecatori germani le-a cerut celor de la Apple sa editeze declaratia de presa inselatoare care punea intr-o lumina favorabila compania, declaratie de presa pe care Apple o publicase la acea data pe site-ul sau, dar care intre timp a fost retrasa.

Qualcomm Apple

In prezent, conform Reuters. Apple ar fi ajuns la un acord cu Qualcomm pentru a putea comercializa in continuare telefoane iPhone 7 si iPhone 8 in Germania, neavand alta solutie.

Apple accepta termenii Qualcomm, pentru a putea comercializa iPhone 8 si 7 in Germania

Astfel, Apple, anunta ca nu va mai utiliza modemuri Intel in telefoanele iPhone 7 si iPhone 8 pe care le va comercializa in aceasta tara din interiorul Uniunii Europene, in conditiile in care problema nu era la modemurile Intel, ci la chipurile Qorvo care includ modemuri Intel, relateaza aceeasi sursa Reuters.

Apple si-a facut probabil calculele si a decis sa faca acest compromis cu producatorul american de chipuri mobile, constatand ca e mai profitabil pentru companiei sa comercializeze iPhone-uri cu tehnologie Qualcomm decat sa nu vanda deloc in Germania.

O interdictie similara in ceea ce privesc telefoanele model iPhone 7, iPhone 8, Apple a primit si in China, astfel ca aceste lucruri i-ar putea determina pe cei de la Qualcomm sa ii atace si pe alte piete de pe glob.

De notat ca aceasta interdictie e strict impusa magazinelor detinute de Apple, nu si retailerior locali.

Apple ar fi declarat pentru Reuters ca producatorul Qualcomm se foloseste de aceste interdictii pentru a forta compania sa foloseasca tehnologia Qualcomm in locul alternativelor, in timp ce Qualcomm ii acuza de furt intelectual dupa ce ani la rand au fost parteneri de afaceri (si inca sunt), Apple avand acces la secrete tehnologice ale producatorului de chipuri.

E limpede ca aceasta lupta legala va continua si in urmatorii ani, insa de cele mai multe ori astfel de cazuri de litigiu sunt incheiate printr-o intelegere intre parti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!