SmartphonesStiriTech

Apple anunta cel mai mare profit trimestrial din istoria companiei, $18 miliarde profit net

Apple-Inc-store

Apple a dat in urma cu cateva ore publicitatii, raportul financiar pe ultimul trimestru, in care compania americana cu sediul la Cupertino, anunta cele mai mai venituri trimestriale din istoria sa.

Conform acestui raport Apple a vandut 74.5 milioane de telefoane iPhone din octombrie si pana la finalul lunii decembrie si, a incasat nu mai putin de 74.6 miliarde de dolari (in aceasta cifra intra vanzarile de Mac-uri, iPhone si vanzarile prin App store), din care 18 miliarde de dolari sunt profit net. Cu un an in urma, dar in acelasi trimestru, Apple inregistra un profit de 57.6 miliarde de dolari din care 13.1 miliarde erau profit net. In traducere, Apple are o crestere a profitului de 48% in ultimele trei luni de zile, iar primavara aceasta (probabil luna aprilie, conform CEO-ului Tim Cook) producatorul american pregateste lansarea pe piata, a primului sau smartwatch.

In acest imens profit trimestrial raportat de Apple mai intra si cele 21.4 milioane de tablete iPad vandute, precum si cele 5.5 milioane de Mac-uri.

Aceasta crestere, cu aproape 50% a veniturilor, se datoreaza in mare parte vanzarilor de telefoane iPhone din China, unde compania a inregistrat incasari de 16 miliarde de dolari, adica ceva mai putin decat incaseaza Apple din toata Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!