StiriTech

Asa arata primul prototip de smartphone ce ruleaza Firefox OS

Acum aproximativ o saptamana Mozilla isi anunta in mod oficial noul sistem de operare pentru terminalele mobile – Firefox OS, sistem de operare ce are ca baza proiectul “Boot to Gecko.” Printre marii operatori de telefonie mobila din Europa sustinatori ai acestui proiect (Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia,  Telenor ) se numara si Telefonica, companie ce dezvaluie in premiera mondiala primul prototip de smartphone, ce ruleaza sistemul de operare Firefox OS.

Telefonica spune ca acest nou sistem de operare este bine pozitionat si ca este pregatit sa produca un impact major in lumea dezvoltatorilor de sisteme de operare pentru dispozitivele de telefonie mobila. Unii spun ca ar putea lua fata celor de la Google – Android, deoarece este dezvoltat in HTML5.

Prototipul aratat de compania spaniola nu difera cu nimic la aspect, fata de cele ce ruleaza Android, ba mai mult, deoarece sistemul de operare este mai putin pretentios in materie de hardware (cerinte procesor, memorie ram), Firefox OS ar trebui sa functioneze mult mai bine si mai rapid fata de Google Android, pe aceleasi componente hardware. In plus, telefoanele bazate pe acest nou sistem de operare de la Mozilla, ar putea costa mult mai putin.

Prototipul din imaginea de mai sus a fost construit in parteneriat cu Qualcomm, un alt sustinator declarat al acestui proiect. Applicatiile pentru Firefox OS, vor fi dezvoltate in totalitate in HTML5. Unul din reprezentati Telefonica a declarat ca bazele HTML5 permit developerilor portarea cu usurinta a aplicatiilor Android, dar si IOS catre Firefox OS, asta si pentru faptul ca 75% din aceste aplicatii deja dezvoltate au la baza HTML5.

Primele smartphone-uri cu Firefox OS se vor lansa anul viitor in Brazilia si vor costa sub $100 de dolari.

sursa TechWeekEurope

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!