ReviewsStiriTELEFOANE

Asus Zenfone Selfie Review

Asus Zenfone Selfie Review

Asus Zenfone Selfie Review.

Asus a patruns pe piata telefoanelor mobile inteligente acum ceva timp, insa abia in anul 2014 a aparut pentru prima data denumirea de Zenfone. Un an mai tarziu, in continuarea gamei Zenfone, compania taiwaneza a lansat primul smartphone din lume cu o memorie RAM de 4GB, sub denumirea de Zenfone 2, un device cu specificatii impresionante si un pret mai mult decat competitiv.

Pe parcursul anului, Asus a lansat mai multe variante ale modelului Zenfone si Zenfone 2, printre care se numara modelele Laser sau Deluxe, iar in cazul Zenfone, a fost lansat, printre altele, si dispozitivul testat de noi, Zenfone Selfie.

Aspect / Afisaj

20151009_114536

Asus Zenfone Selfie are un design caracteristic si se inscrie fara probleme in linia de design Zenfone, avand ca element caracteristic, dupa cum sugereaza si denumirea, o camera frontala impresionanta alaturi de un blit dual-LED.

Modelul are o carcasa realizata in intregime din material plastic, iar capacul de pe spate este detasabil, permitand astfel schimbarea bateriei dispozitivului.

Dimensiunile device-ului Asus sunt generoase, masurand  156.5 mm inaltime, 77.2 mm latime si 10.8 mm grosime, iar greutatea se situeaza in jurul valorii de 170 de grame, ceea ce il face destul de greu de manevrat in cazul persoanelor cu maini de dimensiuni mici, iar greutatea acestuia il face prezent in momentul purtarii.

Pe fata dispozitivului regasim ecranul cu tehnologie IPS LCD de 5.5 inci cu o rezolutie de 1.080 x 1.920 de pixeli si o densitate a pixelilor de 403 ppi, iar ca protectie a ecranului avem Gorilla Glass 4. Sub ecran regasim tastele capacitive de navigare, iar deasupra acestuia este pozitionata central camera frontala, incadrata de difuzorul utilizat in cadrul convorbirilor si de blit-ul dual-LED.

20151009_114337

In partea de sus a dispozitivului regasim jack-ul de 3.5mm, un microfon secundar destinat compensarii zgomotului de fundal si butonul Power/Standby, iar in partea de jos sunt pozitionate mufa micro-USB si microfonul principal. Pe laterala dreapta a device-ului nu gasim nimic, in timp ce pe laterala din stanga este pozitionat in partea de jos, doar slot-ul unde putem baga unghia pentru a inlatura capacul spate al terminalului.

Pe spatele device-ului regasim in partea de jos difuzor destinat continutului multimedia, apoi branding-ul Zenfone si cel Asus, iar in partea superioara avem controlul volumului, camera principala, incadrata de blit-ul dual-LED si de senzorul cu infrarosu destinat focusarii.

Zenfone Selfie este fabricat in sase nuante diferite: albastru, gri, alb, negru, roz si auriu.

Hardware

Din punctul de vedere al procesorului, modelul Zenfone Selfie prezinta un CPU Snapdragon 615 Octa-Core produs de catre Qualcomm, tactat la 1.5 GHz. Procesorul grafic este un Adreno 405, iar memoria RAM este de 2GB/3GB, alaturi de o memorie interna de 16GB/32GB, memorie extensibila prin intermediul unui card microSD de pana la 64GB.

Rezultatele device-ului in benchmark-urile AnTuTu si GeekBench 3 sunt dupa cum urmeaza:

screenshot_2015-10-09-11-10-34screenshot_2015-10-09-11-06-02

AnTuTu: 37.696 de puncte;

GeekBench: Single-Core: 616 de puncte si Multi-Core: 2.372 de puncte.

Din punctul de vedere al conectivitatii device-ul dispune de 4G LTE Cat.4, Bluetooth 4.0 LE, Wi-Fi de clasa b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, GPS, GLONASS, Radio FM si dual-SIM.

Software

Asus Zenfone Selfie utilizeaza sistemul de operare Android 5.0 Lollipop alaturi de interfata ZenUI, care ofera o multitudine de aplicatii preinstalate si posibilitati de personalizare a experientei de utilizare.

screenshot_2015-10-09-10-54-02screenshot_2015-10-09-10-54-26

Printre aplicatii specifice Asus regasim ZenCircle, Vreme, MyAsus, MiniMovie, Mod Copii, Transfer de date, SuperNote, Splendid, Remote Link, Adnotare Rapida, Power Saver, Oglinda, Manager fisiere, Backup aplicatii, Manager pornire automata, Expert instalare automata, Browser, Do It Later, Share Link, What’s Next, WebStorage , PhotoCollage si Asus Support.

Dispozitivul este usor de personalizat si ofera o multime de posibilitati de modificare a imaginii de fundal (inclusiv imagini live Asus), a pachetelor de pictograme, a efectelor pentru derulare si a fonturilor.

Camera foto

20151009_114522

Camera principala are un senzor de 13MP, ce poate realiza fotografii de pana la 4.128 x 3.096 de pixeli si poate inregistra pana la rezolutie FullHD la 30 de cadre pe secunda. Printre functiile camerei principale mai regasim geo-tagging, auto focus cu laser, detectarea fetei, panorama si blit dual-LED. Camera realizeaza fotografii decente chiar si in conditii de luminozitate slaba (cu sau fara blit), iar experienta de utilizare este abundenta in moduri de fotografiere, precum: Auto, Manual, HDR, Infrumusetare, Luminozitate scazuta, Noapte, Adancimea campului, Efect, Animatie GIF, Miniatura, Time rewind, Eliminare inteligenta, Zambete, Filmare lenta, Redare lenta.

Camera frontala are un senzor tot de 13MP, fiind capabila de inregistrari cu o rezolutie de pana la 1.920 x 1.080 de pixeli. Camera frontala beneficiaza de auto focus si blit dual-LED, iar printre modurile de functionare regasim Auto, Infrumusetare, Panorama selfie, Noapte, HDR, Efect, Luminozitate scazuta, Animatie GIF, Filmare lenta.

In mare parte, ambele camere realizeaza fotografii bune si ofera utilizatorului o gama variata de setari. Ce este de notat in cazul modelului Zenfone Selfie, este nevoia de setare amanuntita in vederea obtinerii unei fotografii peste medie, intrucat pe modul Auto, anumite fotografii isi pierd din claritate. 

Baterie

Acumulatorul litiu-polimer poate fi schimbat de utilizator si are o capacitate de 3.000 mAh, ceea ce il face suficient pentru o zi si cateva ore de utilizare normala sau o zi de utilizare intensa. Sofware-ul permite urmarirea aplicatiilor care consuma cea mai multa energie atunci cand ecranul este oprit/pornit si permite selectarea unuia dintre modurile de economisire a bateriei disponibile:  Modul de economisire a bateriei, Modul de economisire extrema a bateriei si Modul Personalizat, in care setarile sunt alese de catre utilizator.

20151009_114942

Concluzie

Dupa zece zile in care am utilizat modelul Asus Zenfone Selfie, multumita importatorului oficial al companiei, pot trage linie si sa ma declar multumit de device. Printre lucrurile pe care le-am apreciat regasim ecranul de mari dimensiuni cu multiple moduri de utilizare (nivel de luminozitate bun, moduri de culoare, etc.), camerele cu o multitudine de moduri si functii, insa cu care trebuie sa ai rabdare cand vrei sa realizezi o fotografie cu adevarat impresionanta si microfonul utilizat in cadrul conversatiilor, intrucat persoanele cu care am discutat mi-au transmis faptul ca ma aud foarte tare, dar si foarte clar. Cu toate acestea, experienta mea cu modelul Zenfone Selfie nu a fost intrutotul satisfacatoare, in principal datorita sistemului de operare si a interfetei ZenUI. Daca esti pasionat de aplicatii si personalizare, atunci ZenUI este pe gustul tau, dar in cazul in care urmaresti performanta si realizarea task-urilor fara probleme, modelul Zenfone Selfie are momente in care da semne de oboseala prin inchiderea fortata a anumitor aplicatii sau blocarea efectiva a sistemului. O alta consecinta a unui software aglomerat este lipsa performantei bateriei, desi are o capacitate suficienta si specificatiile device-ului nu sunt tocmai iesite din comun (ecran FullHD, procesor Octa-Core la 1.5 GHz), bateria (cu toate modurile de economisire a energiei) nu a rezistat mai mult de doua zile in utilizare. Acest aspect se poate rezolva prin actualizari de software sau prin dezinstalarea catorva aplicatii preinstalate.

Alte neajunsuri ale modelului intra la capitolul detalii, precum dimensiunile peste medie ale device-ului, amplasarea usor nepotrivita a butonului Power/Standby (in mare parte problema se rezolva din setari, prin activarea gesturilor de trezire a dispozitivului), tastele de volum greu de localizat in timpul convorbirilor sau faptul ca pe spate, capacul din plastic nu este aliniat corect la nivel cu camera principala, blit-ul si senzorul cu laser.

Plusuri

  • Ecran de 5.5 inch cu moduri de culoare;
  • Camere de 13MP cu blit dual-LED;
  • Memorie RAM de 3GB si conectivitate dual-SIM;
  • Microfon sensibil in conversatii;

Minusuri

  • Capacul din plastic nu este aliniat corect la nivel cu camera principala, blit-ul si senzorul cu laser;
  • Amplasarea butonului Power/Standby pune probleme la utilizarea cu o singura mana;
  • Comenzile pentru volum nu sunt usor de localizat in timpul convorbirilor, cu toate ca sunt texturate;
  • Software suprasaturat de aplicatii.

Asus ZenFone Selfie poate fi achizitionat din retail la un pret de ce variaza intre 1.299 lei si 1.499 lei. Noi va recomandam magazinul eMAG

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!