Camere FotoHardwareSmartphonesStiri

De ce camera telefonului Galaxy S9 transforma gadgetul intr-un mini DSLR?

camera telefonului Galaxy S9

Conferinta de presa dedicata lansarii telefoanelor Galaxy S9 si Galaxy S9+, ce a avut loc pe 25 februarie, in Barcelona, Samsung Electronics s-a concentrat pe prezentarea functiilor camerei principale, lucru care pe unii dintre privitori i-a cam plictisit, insa vazand videoclipul de dezmembrare a lui S9, dar in mod special dezmembrarea camerei foto principale, in prezentarea lui JerryRigEverything, realizam ca Samsung avea motive serioase sa puna foarte mult accent pe ea.

In primul rand, aceasta camera foto principala reprezinta o premiera globala pentru industria de smartphone, deoarece este prima camera ce beneficiaza de o diafragma care permite inchiderea si deschiderea ei, pentru ca utilizatorul sa poata capta mai multa lumina atunci cand fotografiaza in conditii de luminozitate scazuta. Diafragma e compusa din doua lamele si dispune de magneti astfel ca sistemul electronic cu care este dotata sa poata controla aceasta diafragma cu usurinta.

In al doilea rand, camera este dotata cu stabilizator de imagine optic si cu un senzor de imagine ISOCELL super rapid si foarte performant, care permite captarea de imagini la fel ca un DSLR cu un obiectiv dedicat fotografierii in miscare (sportiva: masini in miscare, jucatori care alearga, motoare, monoposturi, etc). Despre aceasta tehnologie puteti citi aici (in limba engleza).

In al treilea rand, pentru prima data pe un telefon Samsung Galaxy S (varf de gama), camera foto este insotita de un blit ce beneficiaza de un filtru de propagare a luminii, chiar daca blitul nu e in doua tonuri. Un astfel de filtru il gasim, de obicei, pe aparatele foto de tip DSLR, deoarece permite blitului sa fie mai bland cu subiectul fotografiat, lumina emisa de blit nu e atat de puternica, de aspra cu subiectul fotografiat.

Practic, camera foto este mare inovatia adusa de cei de la Samsung in 2018, designul ramanand in mari proportii acelasi pe care l-am intalnit la telefoanele din gama Galaxy S8.

Incepand de maine, 16 martie, ambele modele vor fi disponibile in toate magazinele retail si telecom din tara, la numai o saptamana dupa debutul spectaculos pe piata romaneasca.

Detalii despre pretul telefoanelor Galaxy S9, gasiti aici.

In curand vom publica si review telefoanelor Galaxy S9 si S9 Plus, insa pana atunci vrem sa va anuntam ca modelul Galaxy S9+ ne-a fost oferit prin programul Orange Smartphone Tester, program la care oricine se poate inscrie pentru a testa cele mai tari gadgeturi. Telefoanele din gama S9 sunt disponibile deja in oferta operatorului telecom aici.

7 Comments

  1. ,imi place mult camera este dotata cu stabilizator de imagine optic si cu un senzor de imagine ISOCELL super rapid si foarte performant, care permite captarea de imagini la fel ca un DSLR cu un obiectiv dedicat fotografierii in miscare

  2. Foarte tare ador brandul Samsung ne uimește cu telefoanele lor performante il ador

  3. Un telefon foarte bun mai ales cu acest tip de camera imi place

  4. M-am înscris și eu la programul Orange smartphone tester dar pauză deocamdată. De pe 25 februarie am înțeles că punctul forte îl reprezintă camera foto la S9. Bravo echipei care a lucrat la acest proiect!

  5. Clar cei de la Samsung au mizat pe camera foto pentru a rupe gura târgului și a aduce ceva inovativ odata cu aceasta lansare.

  6. Un mare plus pentru acest smartphone! Samsung duce experiența foto pe un smartphone premium la un nou nivel

  7. Un lucru bun ți a declarat cont ca este o mare problema cu fotografiatul pe timp de noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!