AccesoriiHardwareStiriTech

Cel mai bun stick USB 3.0 de buget (top recomandari in functie de pret, calitate, viteza)

La inceputul saptamanii trecute v-am prezentat intr-un tutorial cateva criterii care sa va ajute sa identificati cel mai bun stick USB, in functie de necesitatile fiecarui utilizator, iar printre aceste criterii am enumerat rezistenta memoriilor USB(flash drive) la socuri si temperatura (caldura/frig), performanta lor in ceea ce priveste viteza de citire si de scriere, si, poate, unul dintre cele mai importante criterii, bugetul, nu-i asa?

In articolul de astazi am decis sa selectam patru stick-uri USB disponibile in 2020 in retailul romanesc, tinand cont tocmai de criteriile din tutorialul de mai sus, la care am adaugat noi o caracteristica de baza – portul USB 3.0, pentru ca timpul costa bani iar transferul datelor sau citirea lor trebuie sa se efectueze cat mai rapid, indiferent ca transferam documente, muzica, videoclipuri si fotografii realizate cu camera smartphone-ului sau inregistrari video ale emisiunilor / serialelor / filmelor preferate. Pentru a le putea urmari ulterior pe smart TV (cand ajungem seara acasa de la munca).

Cel mai bun stick USB

Ce stick de memorie sa cumpar?

1. Pe primul loc in selectia noastra de memorii USB, s-a clasat Samsung Bar Plus 32-256GB USB 3.0 si asta pentru ca ofera per total cele mai multe functii. Stickul este rezistent la apa si la socuri, fiind construit din metal poate fi purtat la chei ca breloc. Apoi, are o rata de citire care depaseste 150 MB/s, iar pretul este perfect pentru pachetul complet pe care il ofera utilizatorului, acest stick in varianta de 32-256GB, compatibil cu USB 3.0.

Pretul stickului Samsung Bar Plus 32GB USB 3.0

Stick USB Kingston

2. A doua alegere este una luata pe baza criteriului raport calitate/pret. Practic, Kingston DataTraveler SE9 G2 (varianta de 16-256GB), este cea mai buna varianta de buget in Romania, deoarece pentru o suma mai mica de 50 lei primesti un stick USB 3.0 cu constructie solida metalica si o rata de transfer de pana in 100 MB/s. In plus, discutam despre un brand american cunoscut precum Kingston, si nu despre un brand chinezesc, cu toate ca pretul acestui stick este foarte atractiv.

Pretul stickului Kingston DataTraveler SE9 G2

Stick USB Sandisk

3. Cel mai costisitor stick USB 3.0 dintre cele patru alese de noi, este modelul SanDisk Ixpand Flash Drive (varianta de 16GB, dar il veti gasi in variante de pana la maxim 256GB). Criteriul pentru care am ales sa introducem acest model in topul nostru este unul foarte simplu. Stickul este perfect pentru produsele Apple. Fie ca il veti utiliza cu un iPhone sau cu un iPad, acest model beneficiaza de un conector Lightning curbat, care va permite conectarea lui la gadgeturile Apple mai sus mentionate, atasandu-se perfect de ele. Si asta nu e tot, poate stoca in memoria sa pana la 8.000 de melodii si peste 7.000 de fotografii oferindu-ti in acelasi timp posibilitatea de a efectua un backup datorita vitezei mari de transfer data de standardul USB 3.0.

Pretul stickului SanDisk Ixpand Flash Drive

Stick USB Lexar

4. Cea de-a patra optiune de stick USB 3.0 recomandat de noi astazi, este modelul Lexar JumpDrive Mobile M20 (varianta de 32-256GB). Acest model l-am ales din 3 motive. In primul rand ofera posibilitatea de a-l conecta atat la dispozitive care au porturi USB standard, cat si la telefoanele mobile si la alte dispozitive ce beneficiaza de port micro USB, deoarece are la ambele capete un astfel de conector retractabil. Desigur, constructia sa din material plastic nu este tocmai ideala, insa iti faci treaba cu el si nu cheltui o suma mare pentru achizitia lui. In al doilea rand, rata de citire este de 100 MB/s in medie si poti scrie cu o viteza medie de 15MB/s, la scrierea (transferul) fisierelor de mari dimensiuni.

Pretul stickului Lexar JumpDrive Mobile M20

Acestea sunt cele patru recomandari ale noastre, iar cea de a cincea recomandare de stick USB ne dorim sa vina din partea voastra, astfel ca va asteptam in sectiunea de comentarii a acestui articol, sa adaugati voi un model de memorie USB care sa se incadreze in urmatoarele criterii: sa dispuna de port USB 3.0, utilitate si sa aiba un raport calitate-pret, decent.

15 Comments

  1. o porcarie de articol. Daca vrei sa faci, ceva masoara viteza de scriere / citire cu un soft dedicat macar

  2. E bine ca sunt optiuni de a alege, cand vine vorba de stick-uri usb

  3. Nici eu nu-s asa de multumit de Kingston… cel putin modelele anterioare nu si-au facut treaba asa cum mi-am dorit.

  4. Am avut un kingston si a murit de la caldura emanata de TV.. nu fac fata componentele electronice la caldura

  5. stick-urile usb raman un mijloc bun de a transfera fisiere rapid si comod

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!