StiriTelecom

Coreenii vor lansa comercial curand, primele retele cu servicii 4G LTE-A (transfer intre 300 si 450Mbps)

telecom

Sud Coreenii vor lansa in curand comercial, primele retele telecom ce ofera servicii 4G LTE de super viteza (intre 300 si 450Mbps).

Banuiesc ca stiti, ca la nivel de viteza / transfer de date pe Internet prin fibra optica, tara noastra se claseaza destul de bine, atat in Europa, cat si la nivel global, insa, cand vine vorba de Internet pe mobil, cu toate ca suntem a treia tara din Europa ca infrastructura 4G LTE, putem sa ne consideram, inca neandertali, in comparatie cu SUA si mai ales, in comparatie cu Coreea de Sud.

De ce spun acest lucru? Pentru ca, in timp ce noi abia reusim sa oferim semnal / acoperire 4G in cateva orase importante din tara, la viteze sub 75Mbps (Bucurestiul sta cel mai bine la capitolul acoperire 4G – aproape 100%), sud coreeni se pregatesc sa debuteze in primul trimestru al acestui an, servicii mobile 4G LTE-Advanced la viteze intre 300 si 450 Mbps. Da, ati citit bine, viteze intre 300 si 450 de Mbps.

Anul trecut, in cadrul comisiei europene, s-a votat o lege cu ajutorul careia se incearca readucerea Europei in prim plan, din punct de vedere al serviciilor mobile de mare viteza. Si asta, deoarece operatorii de telefonie mobila intr-un raport calitate / pret, ofera clientilor europeni servicii mult sub cele oferite de operatori clientilor din Statele Unite sau din Asia.

Mai mult, comisarii UE insarcinati cu probleme telecom, vor ca operatorii de telefonie mobila din Europa sa investeasca rapid intr-o infrastructura moderna, de ultima generatie (retea 4G LTE-A), care sa le ofere cetatenilor celor 28 de state din UE, nu doar viteze de transfer mai mari, ci si preturi la servicii mai mici, inclusiv in roaming. Primele schimbari majore vor intra in vigoare in vara acestui an, conform comisarului european sef, doamna Neelie Kroes.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!