StiriTech

Costul Google Glass piesa cu piesa nu sare de $100

costul-google-glass

Costul Google Glass piesa cu piesa

Proiectul inovator Google Glass a fost disponibil doar dezvoltatorilor. Pe 15 Aprilie 2014, timp de o zi, Google a oferit pentru publicul general ocazia de a achizitiona o astfel de pereche cu pretul de $1500. Costul Google Glass e destul de piperat, avand in vedere costul estimativ al dispozitivului dupa o analiza amanuntita a celor de la teardown.com.

Mai intai de toate, specificatiile Google Glass se arata destul de interesante. Google Glass vine cu o capacitate de stocare de 16GB, Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, un display cu rezolutia de 640×360, o baterie de 570 mAh, o camera foto de 5 MP, conectivitate: WiFi/Bluetooth, GPS, Accelerometru, Compas, Giroscop. Memoria RAM este de 1GB DDR2 SDRAM si un procesor Texas Instruments OMAP4430. Costul Google Glass nu se prea reflecta in aceste specificatii, pretul de $1500 fiind o suma mai mare decat cel mai scump smartphone de la ora actuala.

costul-google-glassAnaliza amanuntita a celor de la TearDown ne ofera pretul fiecarei componente in parte, astfel costul Google Glass cel mai aproape de realitate fiind de sub $100 (cca. $80). TearDown declara ca analiza nu a fost 100% amanuntita, fapt pentru care pretul ar putea fi mai mare, insa nu se compara cu pretul impus pe piata de $1500.

De exemplu, display-ul si touchscreen-ul costa $3, bateria $1.14, camera foto $5.66, conectivitatea $10.79 dolari si lista continua. In imaginea de mai jos, aveti lista analizecostul-google-glass

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!