SmartphonesStiri

Cum instalez aplicatiile Google pe noul meu telefon Huawei?

trump xi

Am tot evitat sa comentam pe marginea disputei economico-comerciale dintre Statele Unite si China care afecteaza companii precum Huawei, Google Inc si multe altele, deoarece toata povestea se scalda intr-o anumita stare de incertitudine, totul rezumandu-se se pare la ceea ce isi doreste presedintele SUA, Donald Trump, pentru companiile americane. Practic, Trump se foloseste de acest embargou economic impus Chinei, pentru a negocia noi beneficii pentru companiile americane, pentru tara sa.

Insa acum ca primele telefoane Huawei ce ruleaza Android AOSP au fost anuntate (versiunea gratuita fara aplicatiile YouTube, Gmail, Play store etc instalate) si nu Android 10 cu licenta pe pachetul de aplicatii de baza de la Google, iar seful companiei Huawei, Richard Yu, a vorbit deschis despre toata aceasta situatie, putem discuta pe acest subiect la modul concret.

(ATENTIE! Discutam strict de telefoanele mobile Huawei lansate dupa 1 septembrie 2019)

Intr-o conferinta de presa imediat dupa incheierea evenimentului de prezentare a noilor telefoane Mate 30 si Mate 30 Pro, ce a avut loc, ieri, in Munchen, Germania, seful companiei a vorbit despre aceasta disputa confirmand totodata ca telefoane nu vor fi comercializate cu sistemul Android in varianta licentiata (adica, nu e versiunea care sa includa toata suita de aplicatii Google).

Richard Yu, a declarat, ca sunt o serie de variante prin care un viitor client de Mate 30, Mate 30 Pro sau de alt telefon Huawei lansat in viitorul apropiat cu aceasta versiune de Android (fara aplicatiile Google), poate sa-si instaleze singur YouTube, Gmail s.a.m.d.

Cum instalez aplicatiile Google pe noul meu telefon Huawei?

Printre aceste alternative la care se refera domnul Yu se numara si App Gallery (magazinul oficial de aplicatii al celor de la Huawei, pe care vi-l recomandam ca fiind cea mai buna alternativa pentru Google Play store. in momentul de fata contine peste 45.000 de aplicatii si jocuri Android), precum si alte variante de tip ‘magazin de aplicatii‘ mai mult sau mai putin sigure, ori descarcarea si instalarea de APK-uri direct de pe internet. Insa trebuie sa fiti foarte vigilenti din ce surse le descarcati, fiindca pot contine virusi, troiane, etc. Recomandarea noastra e sa alegeti surse precum Amazon Android App store, APK Mirror. De asemenea trebuie sa bifati in setarile telefonului inainte de instalarea unei aplicatii de tip APK: „Install from Unknown sources”, pentru a putea instala o astfel de arhiva APK pe telefon.

Update 2020: aplicaţii sau jocuri care nu se regăsesc in Huawei AppGallery, se pot instala din alte surse precum APKMonkAptoidAPKPure, Amazon Appstore sau MoreApps. Tot de aici am instalat Waze, eu oricum nu foloseam Google Maps. Un ghid complet de instalare aplicatii se afla pe site-ul oficial Huawei.

Totusi, in cazul in care Donald Trump si administratia sa prezidentiala va reveni la sentimente mai bune vis-a-vis de compania Huawei (*ca va fi maine, peste o luna, doua sau din 2020), pentru a-i permite sa colaboreze in continuare cu companiile din SUA precum Google, atunci Huawei ar putea sa le ofere clientilor sai un software update (OTA – actualizare software prin conexiune wireless) care sa includa sistemul Android 10 in versiune licentiata de Google cu tot cu pachetul de aplicatii pentru serviciile Google. Astfel s-ar rezolva foarte simplu, rapid si eficient problema aplicatiilor lipsa.

Din pacate, din toata aceasta incapatanare au de suferit atat companiile din China si SUA, cat si utilizatorii de telefoane mobile, cu toate ca exista solutii alternative de instalare a aplicatiilor Google ce lipsesc din versiunea sistemului Android AOSP (sursa deschis, gratuit). Problema e ca nu toata lumea cunoaste aceste metode alternative de a instala aplicatii. In acest sens va recomandam comunitatea noastra, grupul Android Romania de pe Facebook, unde puteti pune intrebari si afla raspunsuri la orice tip de problema aveti legata de sistemul si gadgeturile cu Android. Comunitatea Android Romania include membri dezvoltatori de aplicatii si jocuri, cat si utilizatori normali de telefoane mobile cu acest sistem de operare.

Intre timp, Huawei, isi vede de treaba si incurajeaza dezvoltatorii sa-si aduca / puna la vanzare aplicatiile si jocurile Android pe magazinul sau propriu, App Gallery, oferindu-le acestora dreptul de a retine 85% din incasari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!