SecuritateStiriVideos

De ce e recomandat sa dezactivati intotdeauna functia Locatie de pe telefon, tableta si din aplicatii? [Video]

Unul din cele mai utilizate gadget-uri in ultimii 4-5 ani de zile este smartphone-ul, un terminal care practic inlocuieste cu mare succes, nu doar telefonul, ci calculatorul, camera foto si alte dispozitive. Cati dintre voi sunteti la curent cu faptul ca aceste dispozitive prezinta un risc major de securitate, intimitate atunci cand le utilizam.

Fotografiile, pe care posesorii de smartphone le fac si apoi le impartasesc pe web, dar in special pe retele de socializare, prezinta un risc foarte mare de securitate, atat pentru cel care utilizeaza dispozitivul, dar mai ales pentru membrii familiei.

In primul rand pentru ca aplicatiile, pe care le instalam pe telefoane sau tablete (Facebook, Twitter, Linkedin, etc) utilizeaza GPS-ul pentru a determina locatia noastra (functie activata by default – standard), lucru care le ofera hackerilor sau celor rau intentionati posibilitatea de a afla foarte usor locatiile pe care noi le vizitam cel mai des si asta cu ajutorul nostru, deoarece impartasim pe internet toate aceste date, de cele mai multe ori fara a fii constienti de aceste riscuri.

Ce e si mai alarmant, e ca multi parinti nu sunt la curent cu noua tehnologie, lasandu-si copii sa butoneze in voie aceste dispozitive.

In urma cu cativa ani, televiziunea NBC a efectuat un astfel de test, pentru a stabili cat de periculos este acest fenomen de impartasire a locatiilor frecventate online. Iata rezultatul!!!

httpvh://youtu.be/N2vARzvWxwY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!