StiriTech

Dolby Sound aduce experienta Atmos pe smartphone si tableta

atmos

Dolby Sound aduce experienta Atmos pe smartphone-uri si tablete

Cei care frecventeaza cinematografele, stiu despre efectul surround din filme. Acel efect de iti creeaza impresia ca cineva trece pe langa tine pe partea stanga sau dreapta, sau ca glontul a lovit undeva prin spatele salii de cinema. Acesta e doar un efect, iar tehnologia se numeste Atmos, tehnologie implementata de Dolby Sound.

Tehnologia Atmos este una dintre cele mai apreciate tehnologii Dolby, deoarece atmosfera creata in timpul vizionarii unui film e ireprosabila si foarte realista. Cu un TV 3D si o un sunet Dolby Atmos, simti ca faci parte din film.

Asadar, Dolby Sound va implementa tehnologia Atmos si in smartphone-uri si tablete. Pare imposibil, dar nu. Joel Susal, manager de productie in laboratoarele Dolby Mobile spune ca aceeasi experienta intalnita in sala de cinematograf poate fi transpusa si pe dispozitivele mobile, datorita unor algoritmi dezvoltati de Dolby. Tehnologia a fost prezentata si la Mobile World Congress, unde a fost explicat cum un procesor audio dedicata su un procesor ARM care ruleaza algoritmii Dolby poate reproduce efectul Atmos.

Practic, creierul utilizatorului e usor pacalit, ducandu-l cu gandul la sunetul 3D, lucru care nu exista de fapt. Pur si simplu, prin tehnologia Atmos, utilizatorul are impresia ca sunetul vine dintr-o directie si se duce intr-o dimensiune tridimensionala.

Tehnologia Atmos va fi compatibila cu majoritatea dispozitivelor, ce-i drept performante, care ruleaza un sistem de operare si un procesor Qualcomm Snapdragon 805, deci un procesor de clasa inalta. Informatii referitoare la primul dispozitiv cu Dolby Atmos nu au fost facute publice.

 

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!