StiriTelecom

Olanda adopta SIM-urile universale valabile in orice retea

sim-urile-universale

Olanda adopta SIM-urile universale valabile in orice retea.

Olanda sau Tara Lalelelor cum o stiu multi altii, a dat o lege unica, lege ce ar trebui sa starneasca interesul si celorlalte tari. SIM-urile universale valabile in orice retea. Da, ati auzit bine.

Olandezii nu vor mai trebui sa schimbe cartela fizic, ci doar furnizorul, deoarece SIM-urile universale permit schimbarea furnizorilor oricand doresc ei. Acest lucru te scapa de schimbatul cartelelor SIM de fiecare data cand parasesti tara.

Din pacate, SIM-urile universale sunt ilegale in majoritatea tarilor. Totusi, speram ca aceasta initiativa va fi preluata si de celelalte tari. Chiar si Apple a incercat in 2010 sa-si lanseze propriul SIM universal, dar proiectul a esuat, posibil datorita restrictiilor din tara.

Un alt lucru notabil despre SIM-urile universale ar fi producatorii de smartphone-uri, care nu vor mai trebui sa intemeieze contracte cu fiecare companie de telecomunicatii in parte. In schimb, chiar pot include si o cartela SIM universala lasand la aprecierea clientului ce furnizor doreste. Practic, chiar si pretul telefoanelor ar putea scade pentru ca producatorii nu vor mai cheltui bani pe contractele de conectivitate incheiate cu companiile de telecomunicatii.

Ce parere aveti despre aceasta lege? Doriti sa fie adoptata si de Romania?
 

sursa

2 Comments

  1. NU, o sa fie jale la portofel …. nu mai sti care apeluri vor fi cu tarif sau minute incluse

  2. O initiativa foarte buna, desi ar fi interesant de stiut ce parere au operatorii de telefonie mobila?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!