StiriTelecom

Escrocheria telefonica care tinteste abonatii Digi Mobil!

Escrocheria telefonica care tinteste abonatii Digi Mobil

De la inceputul acestei luni mai multi abonati Digi Mobil ai companiei RCS & RDS au reclamat online faptul ca sunt sunati de numere ciudate precum 0025541180024000255411800241.

Insistenta cu care sunt efectuate aceste apeluri in crestere de cateva zile incoace ar putea ascunde o escrocherie pusa la cale de oameni de pe continentul african, si anume o supra taxare a apelului primit sau efectuat de clientii din Romania catre aceste numere.

„Nu înțeleg de ce se întâmplă sa sune numai în rețeaua Digi? Este deranjant. M au sunat și ce i cu accidentul acum și acest Nr. Chiar nu se pot lua măsuri de securitate?” a comentat un abonat anonim pe listaabonatilor.ro

„Este a doua oara cand ma suna pe parcursul a doua saptamani; nu am raspuns a doua oara, dar prima data da – este un scam,” un alt abonat care a comentat anonim pe acelasi site.

Deocamdata nu se stie cu exactitate care este scopul final al acestor apeluri, insa tragem un semn de alarma pentru ca romanii sa nu fie pacaliti de o astfel de escrocherie. Primele masuri pe care le puteti lua daca un astfel de numar va apeleaza, e sa il blocati prin intermediul functiilor disponibile pe telefoanele actuale (Android/iOS). Daca nu dispuneti de aceasta functie de blocare pe telefon, atunci descarcati o aplicatie de pe App store / Google Play store care poate face acest lucru. De asemenea, avertizati-va membri familiei si prietenii sa nu raspunda sau sa apeleze acest tip de numere.

I-am contactat deja pe cei de la RCS & RDS si asteptam un raspuns cu pozitia oficiala a companiei pe acest subiect.

Edit (9 Noiembrie 2017):

Recomandarea companiei RCS & RDS sosita pe adresa redactiei Gadget Talk:

„Clienții companiei care utilizează serviciul de telefonie mobilă pot primi apeluri din orice destinație, fie națională, fie internațională.

Abonații Digi Mobil  nu sunt taxati pentru apelurile primite, decât în cazul în care contractează servicii cu taxă inversă. În cazul in care abonații primesc apeluri cu numerotație necunoscută ce pare a fi de internațional, recomandarea este sa sune in call center, apelând numărul 031.400.4401, pentru  mai multe informații sau să acceseze pagina www.rcs-rds.ro, sectiunea destinatii si tarife internationale ,pentru a afla costul unui apel către o anumită destinație internațională. Există posibilitatea ca anumite numere să fie din categorii de prefixe scumpe, unde entități care nu sunt bine intenționate incearcă să atragă trafic. În anumite cazuri, este posibil ca și sunetul de apel, când clienții apelează acele numere, să fie fals, de fapt convorbirea fiind deschisă și taxarea să înceapă deja in timp ce pare că ar suna.

Dacă există situații în care abonații Digi Mobil primesc apeluri cu numerotație necunoscută, avem rugămintea să ni se comunice aceste cazuri punctuale pentru mai multe verificări, iar daca este cazul, să blocăm cât mai rapid astfel de destinații frauduloase.”

16 Comments

  1. daca are careva buget si se plictiseste, le poate raspunde cu aceeasi moneda. Momentan RDS recomanda atentie la apelurile primite si blocarea celor necunoscute . (in ultimele 30 minute am blocat cred ca ..~40-60 numere de genul – deja ma doare degetul ). Avantaje si dezavantaje, dar raman la Digi indiferent de numarul de apeluri primite

  2. Am fost sunati dar nu am raspuns.Cei de la Digi nu au nici o vina

  3. Off pacat pentru persoanele credule care se lasa pacalite de astfel de persoane egoiste .un articol foarte bun felicitari

  4. Interesant este cum de au aflat aceste nr ale abonatilor de la Digi.Si eu am primit astfel de apeluri si nu am raspuns la ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!