SmartphonesStiri

EuroGSM: Romanii cheltuiesc in medie 1000 lei pe achizitionarea unui smartphone

Romanii cheltuiesc in medie 1000 lei pe achizitionarea unui smartphone

Conform unui studiu de piata efectuat de EuroGSM, romanii cheltuiesc in medie 1000 lei pe achizitionarea unui smartphone libere de retea. Acelasi studiu spune ca romanii opteaza pentru ofertele cu abonament, care includ un smartphone, cheltuind in media 200 lei pentru achizitionarea lor.

Romanii prefera in principal terminalele cu sistemul de operare Android, iar printre criteriile de selectare se numara camera foto, dimensiunile ecranului si spatiul de stocare oferit de terminal.

„Dintre cele mai bine vandute smartphone-uri in reteaua EuroGsm, 80% sunt cu sistem Android, restul fiind reprezentat de alte sisteme de operare, in special iOS, dar si Windows Phone sau Blackberry. Bugetul mediu de achizitie este de aproximativ 200 de lei, pentru telefoanele cumparate la abonament, in timp ce bugetul pentru cele achiziţionate la liber se situează intre 1.000 si 1.200 de lei”, a declarat Zoltan Halmai, directorul comercial al EuroGsm.

„Cele mai populare smartphone-uri cu sistem de operare Android comercializate de catre EuroGsm sunt cele din gama Galaxy, de la Samsung, clientii orientandu-se catre aceste dispozitive datorita renumelui brandului si al pretului, care le fac foarte atractive”, a mai adaugat Zoltan Halmai.

Printre cele mai comercializate smartphone-uri Android în reteaua EuroGsm se numara dispozitivele Orange Nivo, Samsung Galaxy Young, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3 Mini si Acer Liquid Z2 .

Cel mai scump smartphone Android din oferta companiei este dispozitivul HTC One Dual SIM, la pretul de 3.499,90 lei, iar cel mai ieftin este telefonul LG Optimus Net, la pretul de 319,90 lei, ambele fiind disponibile fara abonament.

„Oferim si telefoane la pretul de 1 euro, pe care le comercializam pe baza de abonament Orange, iar printre modelele disponbile la acest preţ se afla smartphone-uri precum Acer, Alcatel, LG sau Samsung”, a mai precizat Zoltan Halmai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!