StiriWearable

Evolio anunta X-watch, primul smartwatch sub brand romanesc

evolio x-watch

Evolio X-watch, primul smartwatch sub un brand romanesc

Primul smartwatch sub brand romanesc vine de la Evolio, si poarta numele de X-watch, avand, pe langa functiile de monitorizare a efortului fizic si aplicatiile de fitness, si functii de control si localizare a smartphone-ului.

”Piața brățărilor și ceasurilor inteligente din România este de ordinul a 10 000 de unități anual, într-un stadiu incipient. Odată cu adăugarea de noi și noi funcții utile pe aceste dispozitive, precum cea de antifurt și localizare a smartphone-ului, piața va începe să crească. În 2015, piața locală a acestor dispozitive ar putea ajunge la 50 000 de unități”, a spus Liviu Nistoran, Președinte Evolio.

Smartwatch-ul X-watch beneficiaza de un ecran TFT de 1,54 inch cu rezolutie 240 x 240 pixeli, o grosime de 9.9mm, beneficiind de functii cum ar fi afisarea orei si declansarea unei alarme, precum si functii de protectie antifurt a smartphone-ului. Astfel, X-watch avertizeaza utilizatorul in cazul furtului sau pierderii smartphone-ului/tabletei prin intermediul unei aplicatii preinstalare si bazata pe tehnologia Bluetooth 4.0. Localizarea se va face prin GPS a pozitiei dispozitivului pierdut.

Pe langa aceste functii, X-watch beneficiaza, bineinteles si de functii cum ar fi preluarea apelurilor, sincronizarea orei, a agendei, mesajelor, redarea melodiilor de pe smartphone/tableta, dar si de functii „sportive”, de monitorizare a activitatii fizice, afisand detalii despre numarul de pasi, a caloriilor consumate si alte elemente, prin intermediul aplicatiei Fitness Manager. Smartwatch-ul este compatibil cu smartphone-urile si tabletele care au cel putin Android 4.3 instalat, dar si cu dispozitivele cu sistem de operare iOS. Bateria acestuia este de 230 mAh.

Evolio X-watch va fi disponibil pe piata, la inceputul anului viitor, la un pret de 199 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!