APLICATIISOFTWAREStiriTech

Facebook Lite si Messenger Lite pentru telefoanele Android si iPhone

Facebook Lite

De ceva timp Facebook Inc a introdus doua noi aplicatii: Facebook Lite si Messenger Lite (pentru gadgeturile cu Android si cele cu iOS), variante care sa le inlocuiasca pe cele standard care mananca foarte multe resurse.

Nu de putine ori ne-am plans fiecare dintre noi de faptul ca aplicatiile companiei ne blocheaza telefoanele fiindca mananca resurse si baterie, astfel ca indiferent ca detinem telefoane premium, telefoane accesibile sau telefoane ieftine, de-acum avem posibilitatea de a instala versiunile Lite ale acestor aplicatii ale retelei Facebook.

Totusi, e bine sa stim ca, aceste variante Lite ale aplicatiilor Facebook si Messenger, desi sunt mult mai prietenoase cu memoria RAM si bateria telefoanelor noastre, nu au la fel de multe functii si optiuni. Spre exemplu aplicatia Messenger Lite nu dispune de optiunea Chat Heads, in timp ce interfata grafica a aplicatiei Facebook Lite e usor diferita de cea a aplicatiei standard Facebook.

Atat Facebook in varianta Lite, cat si Messenger in varianta Lite ocupa mai putin de 10MB spatiu pe telefoane sau tablete, si nici nu consuma date mobile cat/cum consuma aplicatiile standard. Un lucru foarte bun pentru telefoanele cu 2 sau 3GB memorie RAM, cu numai 16 sau 32GB spatiu intern sau utilizatori cu putin trafic mobil pe abonament sau la cartela.

Facebook Lite

Facebook Lite Messenger

Aplicatia Facebook Lite pentru telefoanele cu sistemul de operare Android poate fi descarcata direct de pe magazinului Google Play store – aici.

Facebook Lite pentru telefoanele Apple iPhone poate fi descarcata direct de pe App store / iTunes accesand acest link – aici.

Messenger Lite

Facebook lite aplicatie

Aplicatia de chat Messenger Lite pentru telefoanele cu sistemul de operare Android poate fi descarcata direct pe magazinul Google Play store – aici.

Messenger Lite pentru telefoanele Apple iPhone poate fi descarcata direct din App store / iTune accesand acest link – aici.

De retinut ca versiunea Facebook Lite pentru iOS este disponibila numai in Turcia, astfel ca pentru a putea descarca si instala aplicatia aveti nevoie de un Apple ID nou, creat pe Turcia si un iPhone, iPad ce ruleaza iOS v9.0 sau o versiune mai recenta. Se recomanda instalarea pe un terminal cu iOS 12.

Acestea sunt aplicatiile oficiale (originale) dezvoltate de compania Facebook Inc. Tinem sa subliniem acest lucru deoarece exista o serie de aplicatii alternative produse de tot felul de dezvoltatori ce utilizeaza iconite oarecum similare pentru a induce in eroare utilizatorul. In plus, aceste aplicatii alternative nu ofera acces complet la toate functiile retelei Facebook.

2 Comments

  1. Aceste aplicații pt telefoanele android sunt foarte utile pentru că nu blochează telefonul și rulează mult mai ușor.

  2. Pt telefoanele android mai slăbuțe, aceste aplicații sunt chiar foarte utile pt că ne g mai ușor, nu blochează telefonul.
    Le recomand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!