StiriTech

Topul celor mai bogati oameni din IT

topul-celor-mai-bogati-oamenin-din-itCei de la Forbes au realizat „Topul celor mai bogati oameni din IT”

Anul acesta, topul celor mai bogati oameni din IT il are din nou pe locul 1 pe Bill Gates, cu o avere estimata la 76 de miliarde de dolari. In Februarie 2014, Bill Gates si-a asumat rolul de consilier in tehnologie alaturi de noul CEO la Microsoft, Satya Nadella.

Locul 2 in topul celor mai bogati oameni din IT e detinut de Larry Ellison, CEO la Oracle, cu o avere estimata la 48 de miliarde de dolari, avand aproape 30 de miliarde mai putin decat Bill Gates.

Locul 3 este detinut de Larry Page, co-fondatorul Google, avand o avere estimata la 32,3 miliarde de dolari. Larry Page a achizitionat in Ianuarie 2014 producatorul de termostate, Nest, cu pretul de 3,2 miliarde de dolari, dar a vandut si afacerea Motorola catre Lenovo cu doar 2,9 miliarde de dolari.

Mergem mai departe cu locul 4 fiind ocupat de Jeff Bezos, avand o avere estimata la 32 de miliarde de dolari. Jeff a achizitionat Washington Post in Octombrie 2013 cu doar 250 de milioane de dolari, iar in Decembrie el a anuntat intr-un interviu de 60 de minute ca Amazon va putea livra colete prin intermediul dronelor in aproximativ 5 ani.

Locul 5 in topul celor mai bogati oameni din IT este detinut de Sergey Brin, avand o avere estimata la 31,8 miliarde de dolari, foarte aproape de Jeff Bezos. Sergey este co-fondator la Google alaturi de Larry Page. Rolul lui Sergey Brin este de a supraveghea divizia secreta, Google X, divizie dedicata lucrurilor high-tech ca masinile fara sofer, ochelarii Google Glass si altele.

In 2014 s-a stabilit un nou record de miliardari (1.645), in timp ce 123 dintre ei au obtinut averi din domeniul IT.

„Topul celor mai bogati oameni din IT” a fost realizat de revista americana Forbes. Mai jos puteti sa vizionati materialul integral cu toti cei 10 miliardari din IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!