StiriTech

Ford lanseaza un model de Fiesta ST clasa B, care accelereaza in mai putin de 7 secunde de la 0 la 100 km/h

Ford_Fiesta_ST_linia_de_asamblare

Ford a anuntat in cursul zilei de astazi ultimul model sport de Ford Fiesta ST. Model cu care se lauda ca ar fi cel mai rapid model din cele produse pana in prezent. Noua masina accelereaza de la 0 la 100 de km/h in mai putin de sapte secunde.

Dezvoltat de Ford Team RS in uzina din Koln, Germania (o ramura a companiei Ford Motor in Europa), Ford Fiesta ST a intrat in aceasta saptamana pe linia de asamblare. Modelul destinat pietei europene are un motor turbo EcoBoost de 1.6 litri, care atinge 100 de km/h in doar 6.9 secunde si ofera 182 PS,  un cuplu de 240 Nm.

Din punct de vedere al consumului, Ford Fiesta ST consuma doar 5.9 L /100 km si 138 grame / km de CO2 (gaze emisie). Viteza maxima posibila este de 220 km/h.

Juergen Gagstatter, inginerul sef al programului de performanta al masinilor in cadrul Ford Europa a declarat: „Noul model Fiesta ST este o masina moderna, o masina performanta care este produsa si inspirata dintr-o traditie si o experienta veche de peste 30 de ani la nivel global

“Acest autovehicul este un mare pas inainte, in primul rand pentru ca duce mai departe mostenirea brand-ului Ford Fiesta amestecand puterea motorului dezvoltat de noi cu un sasiu dinamic, oferind in acelasi timp un consum si emisii reduse,” a mai adaugat acesta.

httpvh://youtu.be/9BBgb0qLapc

sursa Ford

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!