StiriTech

Ford pregateste motoreta electrica cu atas de masina

Ford pregateste motoreta electrica

Producatorul american de autovehicule, Ford, ar fi inaintat o noua aplicatie pentru brevetarea unei inventii care combina o masina auto cu o motoreta.

Conform schitelor incluse in aplicatia depusa de compania Ford la autoritatea de acordare a brevetelor de inventie din Statele Unite (un fel de OSIM la noi), viitorul autovehicul electric pe care Ford se pregateste sa il construiasca va functiona pe baza motorului electric inclus in motoreta, restul masinii fiind un fel de atas al motoretei.

Ford pregateste motoreta electrica cu atas de masina auto

ford motoreta electrica autovehicul

 

E un fel de vehicul 2-in-1, care iti permite sa il utilizezi atat ca masina, cat si ca motoreta, vehiculul beneficiind de un panou de control pe bord de tip tableta cu ecran tactil.

ford masina prototip

Descrierea curiosului vehicul Ford din aceasta aplicatie, face referire la posibilitatea de a parca masina (atasul) undeva la iesirea din oras ori in locuri mai putin aglomerate, pentru a intra in oras numai cu motoreta, astfel ar putea ajuta la scaderea traficului din marile orase de pe glob, sau cel putin asta ar putea spera sa realizeze producatorul cu acest prototip.

Desigur, ca astfel de prototipuri au mai fost vazute in trecut, mare parte dintre ele ajungand sa nu vada lumina zilei, ramanand doar la stadiul de proiecte auto prototip si nimic mai mult.

In paralel, Ford lucreaza de cativa ani la dezvoltarea masinilor autonome (pe baza de inteligenta artificiala) motorizate electric (vezi prima imagine de sus), pe care le testeaza deja pe drumurile din SUA.

6 Comments

  1. Wow sunt bine
    Tare curioasa sunt sa vad dacă chiar vor lansa

  2. E foarte posibil să rămână la stadiul de proiect,unul interesant dar nu știu cât de bine ar fi primit pe piata.

  3. Tare interesanta dar si ciudata in acelasi timp aceasta ideea a lor. Abia astept sa o puna in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!