StiriTech

Prima cursa de Formula Electrica s-a terminat extrem de spectaculos!!

Formula Electrica

Astazi a avut loc la Beijing prima cursa din noul campionat de Formula E (electrica), cursa ce o putem considera una istorica, dat fiind faptul ca discutam despre o competie oficiala. La aceasta cursa s-au aliniat nu mai putin de 10 echipe, si au luat startul 20 de piloti. Noul campionat este patronat de FIA, iar formulele electrice denumite Spark-Renault SRT 01E toate sunt echipate cu aceiasi tehnologie, astfel, ca diferentele in curse (cel putin in primul an) se va face in functie de strategia dinainte si din timpul curselor, la care se adauga acel Boost Vote online din partea fanilor, cu ajutorul carora pilotii primesc un plus de energie in timpul curselor.

Aceste formule sunt construite de compania franceza Spark Racing Technology, in timp ce sasiul din fibra de carbon combinat cu aluminiu este produs de Dallara, partea electronica si sistemul de propulsie a monoposturilor este dezvoltat de McLaren Electronics System, Williams Advanced Engineering ocupandu-se de constructia bateriilor de 200 de kilowatt, cu care sunt dotate aceste formule, iar pneurile sunt puse la dispozitie firma Micheline. Sa mai precizam ca, bateriile impreuna cu sistemul de propulsie dezvolta 270 de cai putere, iar cutia de viteze este in 5 trepte.

Revenind la cursa propriu-zisa de astazi de la Beijing, unde Nicolas Prost a plecat din pole-position, castigator a iesit Luca Di Grassi dupa un un accident extrem de spectaculos intre Prost si Heidfeld, chiar in ultimul viraj al cursei, di Grassi profitand astfel de impactul dintre cele doua monoposturi aflate in fata, pentru a castiga prima cursa din istoria foarte scurta a Formulei Electrice.

Clasamentul Final dupa prima cursa din Beijing:

  1. Luca di Grassi
  2. Franck Montagny
  3. Daniel Abt
  4. Sam Bird
  5. Charles Pic
  6. Karun Chandhok
  7. Jerome D’Ambrosio
  8. Oriol Servia
  9. Nelson Piquet Jr
  10. Stephan Sarrazin

La finalul unei curse de Formula Electrica, pilotii si echipele primesc puncte pe baza sistemului de punctaj din Formula 1, adica primii 10 pilotii primesc puncte (cel mai rapid tur de pista primeste 2 puncte in plus).

Urmatorul Grand Prix de Formula Electrica va avea loc abia peste doua luni de zile (noiembrie) in Malaezia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!