StiriTech

Google cumpara DeepMind, o companie specializata pe dezvoltarea AI (inteligenta artificiala)

Google cumpara DeepMind

Dupa retragerea din proiectul Android a sefului Andy Rubin si mutarea sa in cadrul proiectului de robotica, precum si achizitia a nu mai putin de 7-8 companii la sfarsitul anului trecut, toate dezvoltatoare de roboti sau cu legaturi stranse in acest domeniu si anuntul facut la CES 2014 prin care Google anunta integrarea sistemului de operare Android in autovehicule (Audi), iata ca, marele gigant anunta achizitia unei noi companii britanice – DeepMind, care are ca obiect de studiu si dezvoltare inteligenta artificiala. Sa nu uitam ca de curand Google a cumparat pentru suma de 3.2 miliarde de dolari – Nest, compania din spatele termostatului care poate „invata” singur si a detectorului de fum care protejeaza impotriva incendiilor.

DeepMind este un start-up al carui tel inca de la infiintare este acela de a realiza un sistem care gandeste independent. Tranzactia i-a costa pe cei de la Google suma totala de 500 de milioane de dolari (un fleac) si, se pare, ca si Facebook Inc „alerga” dupa aceasta firme.

Odata cu aceasta achizitie, atat Google Now (Voice Search – Android), cat si divizia de robotica, inclusiv proiectul care include acea masina Google fara sofer, dar si divizia de aparatura electrocasnica vor beneficia de pe urma inteligentei artificiale dezvoltate in cadrul DeepMind. Posibil ca, in viitorul apropiat, Google sa integreaze A.I. si in motorul de cautare.

Credeti ca Google Inc se indreapta catre ceea ce filmele science-fiction ne arata de mai bine de 3 decenii (i.e. Blade Runner – 1982, The Terminator 1984 sau I, Robot – 2004) sau e un pas facut inainte de omenire, spre un viitor mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!