StiriTech

Google si Samsung acord pe urmatorii 10 ani impotriva Apple

google-samsung

Google Inc si Samsung Electronics Ltd au semnat la sfarsitul acestei saptamani un parteneriat valabil pe urmatorii 10 ani, ce le va permite ambelor companii sa utilizeze tot portofoliul de brevete de inventie a celuilalt, astfel, putandu-se apara impotriva  companiilor ( in special Apple, Microsoft) care ii plimba prin tribunale pe motiv de furt intelectual si a drepturilor de autor. E deja notoriu razboiul dintre Apple si Samsung.

Acordul incheiat recent de acesti liderii ai industriei actuala, se pare, ca se extinde si in afara segmentului mobil. Un astfel de acord poate fi un exemplu de urmat pentru ceilalti producatori parteneri (HTC, LG, etc), care in viitorul apropiat ar putea adera si ei la aceasta alianta dintr-un motiv bine intemeiat, acela de a evita „hartuirea” altor producatori.

Allan Lo avocatul general pe probleme de brevete si licentiere, in cadrul Google, ar fi declarat ca „pasul facut de cele doua companii, le va oferi o oarecare liniste in urmatorii ani, permitand asttfel ambelor companii sa se concentreze mai mult pe inovatie si mai putin asupra litigiilor.”

Deocamdata e neclar cat de departe se extinde acest parteneriat, avand in vedere ca Google detine Motorola si linia de dispozitive cu Android, Nexus, in timp ce Samsung face tot posibilul sa inlocuiasca serviciile si aplicatiile Google pe dispozitivele sale din gama Galaxy, cu cele proprii (Samsung Apps, etc). In plus, Samsung se pregateste sa anunte primele terminale cu sistemul de operare Tizen in cadrul MWC 2014.

Credeti ca o astfel de alianta este benefica industriei de profil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!