SmartphonesSOFTWAREStiri

Google le impune producatorilor de smartphone sa ofere patchuri de securitate la timp

Google le impune producatorilor

A devenit deja notoriu controlul efectuat de Uniunea Europeana si impunerea unor noi norme de securitate care sa tina sub control datele prelucrate de companii precum Google, Facebook, Apple s.a.m.d.

In urma acestor modificari legislative si a impunerii unor noi norme de protectie a datelor cetatenilor europeni, Google este determinata sa le impuna la randul sau producatorilor de smartphone-uri ca acestia sa distribuie actualizari de software, dar mai important security patch-uri in cel mult 3 luni de zile de la data aparitiei vulnerabilitatilor de sistem.

Conform unui document in posesia carui ar fi intrat publicatia The Verge, se vorbeste despre modul cum Google Inc le impune incepand de anul acesta producatorilor de telefoane mobile sa se conformeze noilor termeni si conditii pentru ca acestia sa mai poata lansa telefoane cu sistemul sau Android.

Google nu le impune deocamdata producatorilor sa ofere actualizari de software care sa faca trecerea de la o versiune veche de Android la cea noua pe telefoanele pe care le comercializeaza, insa le cere acestora sa ofere actualizari de software care includ patchuirea gaurilor din sistem, a vulnerabilitatilor descoperite pe parcurs, si asta in limita maxima de 3 luni (90 zile), deoarece nepatch-uirea sistemului din telefoane poate duce la deturnarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor: de la conturi, la parole, la adrese fizice si de email, conturi de banca s.a.m.d.

Fiind sub presiunea Uniunii Europene, Google Inc trebuie sa se conformeze cumva, astfel ca este nevoita la randul sau sa impuna anumite norme de securitate producatorilor de telefoane mobile, acestia riscand sa nu mai poata lansa telefoane cu sistemul Android daca nu se vor conforma. Noile norme impuse de Google conform documentului despre care vorbeste publicatia The Verge, le-ar impune producatorilor sa ofere actualizari de software pe telefoanele ce sunt vandute in cel putin 100.000 de unitati (asa-ziele telefoane populare), telefoane ce trebuie sa primeasca acest tip de actualizari de securitate timp de minim doi ani de zile.

Aceste reguli ar putea deveni chiar mai stricte, daca UE va presa companii precum Google, Facebook sau Apple sa ia masuri mult mai drastice de securitate pentru a proteja datele utilizatorilor. Nu ar fi un lucru rau, deoarece producatorii de telefoane vor avea mai multa credibilitate in fata clientilor lor prin aceste actualizari distribuite la timp, iar clientii la randul lor se vor putea bucura de siguranta datelor salvate pe acest tip de gadgeturi, dar si de cele mai noi functii oferite de cea mai recenta versiune de sistem mobil.

4 Comments

  1. O inițiativa destul de Interesanta și utila multora
    Sunt curioasa ce producător va lua primul inițiativa.
    O miscare inteligenta a celor de la Google

  2. Cred ca este o decizie foarte buna luata de cei de la Google. Sunt curioasa cum vor reactiona oamenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!