Gadgetul LuniiReviewsStiriTELEFOANE

Huawei P20 Lite Review – Best buy pentru prima jumatate a lui 2018

Huawei P20 Lite Review

In asteptarea telefonului flagship Huawei P20 Pro, care ar trebui sa ajunga curand la noi la redactie pentru teste, astazi, va propunem review-ul celei mai accesibile variante din gama P20, si anume: recenzia telefonului Huawei P20 Lite.

De cativa ani incoace Huawei ne propune telefoane Lite, variante mai accesibile ale varfului sau de gama, modele ce nu numai ca ne ofera un design de calitate cu care sa ne mandrim cand iesim in public pentru un pret mai decent, dar ne ofera si o experienta Android suficient de buna cat sa nu simtim vreo diferenta in timpul utilizarii lor. Producatorul chinez propune modele de smartphone echilibrate din punct de vedere al caracteristicilor, al pretului si al esteticii lor, gadgeturi ce se bucura in continuare de un real succes in randul utilizatorilor de smartphone din Romania.

In minutele urmatoare am sa va povestesc despre experienta mea de utilizare cu Huawei P20 Lite, si de ce cred eu ca este cea mai buna alegere in urmatoarele 6 luni de zile.

Design / Afisaj

huawei p20 lite review 2

Huawei i-a oferit fara niciun fel de retinere modelului P20 Lite un design similar cu cel al lui iPhone X, telefonul beneficiind astfel de o carcasa din sticla cu rama metalica , de notch (breton) pentru a mari dimensiunea display-ul de 5.85″ si de o camera duala principala la fel ca pe telefonul Apple, asta pentru a le oferi utilizatorilor de smartphone care nu-si permit sa cheltuie peste 3.800 lei pe un iPhone Zece o optiune mai accesibila, dar in acelasi timp o experienta apropiata de cea premium. Putem spune ca P20 Lite este un iPhone X cu Android la un pret mult mai interesant pentru piete precum cea romaneasca. Butoanele se apasa foarte bine, iar faptul ca display-ul dispune de margini subtiri iti lasa impresia ca tii in mana un telefon foarte scump.

Desi afisajul este de tip LTPS IPS LCD, nu AMOLED, culorile sunt suficient de vibrante cat sa iti ofere o experienta vizuala placuta. In plus, dispune de aspect 19:9 si de rezolutie Full HD+ (1.080 x 2.280 pixeli). In proportie de 85% partea frontala este acoperita de ecranul telefonului, restul fiind atribuit marinigilor si bretonului care include senzorii, un LED pentru notificari si camera frontala.

huawei p20 lite review 4

Per total designului lui P20 Lite le va lasa celor din jurul tau impresia ca deti un telefon premium, si chiar asa este daca ne raportam la constructia lui si nu la specificatiile tehnice, fiindca Huawei nu a facut niciun fel de concesii cand vine vorba de materialele utilizate la realizarea carcasei. Doamnele si domnisoarele vor aprecia cu siguranta aceasta varianta Pink (roz) cu accente de auriu pe margini. Mai ales, ca telefonul are dimensiuni potrivite: cantareste numai 145 grame, masoara 7.4 mm grosime si are o inaltime de numai 148 mm. Inaltimea ideala la un smartphone este undeva pana in 152mm.

Singurele aspecte negative din punct de vedere a constructiei telefonului ar fi ca, carcasa nu beneficiaza de rezistenta la apa desi e construita din sticla la fel ca toate telefoanele actuale, ca trebuie sa fii foarte atent cu el pentru a nu-l scapa pe jos fiindca e predispus la crapaturi foarte usor. Va recomand, o husa de protectie pentru el.

Hardware

In ceea ce priveste configuratia hardware a telefonului P20 Lite, el vine dotat cu procesorul de nivel mediu Kirin 659, cu 4GB memorie RAM si e disponibil in variante cu 32 / 64 / 128 GB spatiu intern, la care se mai poate aduga un card micro SD la nevoie. Aceasta configuratie ne permite sa rulam pe telefon jocuri ca PUBG, Asphalt, Vainglory sau NOVA Legacy fara lag.

Screenshot 20180422 133240Screenshot 20180422 131825

In testele benchmark a realizat un scor de 87.665 puncte in aplicatia AnTuTu, respectiv 928 puncte single-core si 3.681 puncte multi-core in aplicatia Geekbench 4.

huawei p20 lite review 6

De data aceasta varianta Lite propusa de Huawei pentru anul 2018 vine inclusiv cu conectivitate NFC, pe langa 4G LTE, Wi-Fi b/g/n sau a/b/g/n/ac (depinde de modelul ales – recomandam modelul ANE-LX1, fiindca e singurul care dispune si de NFC). Vine cu Bluetooth 4.2 GPS, Glonass, Radio FM, micro USB 2.0, USB-C si mufa pentru jack 3.5mm. Telefonul este disponibil atat in varianta single SIM, cat si in varianta Dual SIM.

In ceea ce priveste sunetul, singurul difuzor al telefonului reda destul de puternic audio, insa va trebui sa fii atent sa nu acoperi din greseala cu mana grilajul.

Software

huawei p20 lite review 16

Telefonul Huawei P20 Lite este livrat cu Android 8.0 Oreo si cu cea mai noua versiune a interfetei grafice Emotion UI v8 dezvoltata de Huawei. Telefonul dispune de o sumedenie de comenzi pe baza gesturilor. Cea mai utila mi se pare cea de captura ecran: pentru captura se gliseaza cu trei degete de la jumatatea ecranului in jos. Emotion UI iti permite foarte multe modificari. Poti chiar customiza daca vrei, ca aplicatiile sa iti apara direct pe ecranul principal sau intr-un sertar cu aplicatii. De asemenea dispui de foarte multe teme si de o optiune de protectie a ochilor. In ceea ce priveste bara de notificari, indiferent ca glisezi de sus in jos din partea stanga a bretonului sau din dreapta, intotdeauna iti va deschide acceasi bara de notificari, bara in care apare afisat si incape inclusiv procentajul bateriei.

huawei p20 lite review 1

Interfata Emotion UI v8.0 este bine optimizata, astfel ca rareori ai parte de mici momente de lag. Poate ca la o utilizare mai indelungata (dupa 3-6 luni de zile de instalari/dezinstalari de apps si games se va manifesta altfel, insa pe perioada celor doua saptamani de teste telefonul s-a comporta neasteptat de bine).

Multumita tehnologie biometrice integrate in acest telefon si de software-ul bine optimizat cu care este insotit acesta, deblocarea telefonului pe baza de amprenta sau recunoastere faciala se face aproape instantaneu.

Camera foto

huawei p20 lite review 18

Telefonul beneficiaza de doua camere foto: cea principala compusa din doi senzori de 16MP + 2MP la fel ca pe Honor 7X, camera ce dispune si de blit si capabilitatea de a inregistra video in format Full HD la 30 de cadre pe secunda si o camera frontala cu senzor de 16MP, dublu fata de rezolutia camerei frontale de pe Huawei P10.

Fotografiile in lumina zilei ies foarte bine si nici cu cele pe timp de noapte nu imi e rusine. Pentru pretul la care este comercializat P20 Lite, telefonul reuseste sa iti ofere fotografii si filmari video de o calitate buna chiar si in conditii de luminozitate mai redusa.

Mai sus aveti o galerie foto realizata cu aceste camere ale telefonului P20 Lite.

Baterie

huawei p20 lite review 17

Capacitatea bateriei este de 3.000 mAh, astfel ca o zi de utilizare este usor de atins cu acest smartphone. Huawei spune ca telefonul vine cu incarcare rapida, desi dureaza cam o ora si 20 de minute sa-i incarci de la 0 la 100% bateria.

Concluzie

Huawei a reusit si anul acesta sa ofere o varianta Lite care nu face compromisuri la capitolul estetica cu toate ca e un model mid-range. P20 Lite putand fi usor comparat cu constructia lui iPhone X, chiar daca hardware-ul din carcasa nu e ultimul racnet, telefonul reuseste sa impresioneze cu designul sau luxuriant. In plus, iti ofera o experienta de utilizare buna cu foarte mici momente de lag, fiindca ruleaza Android 8.0 Oreo cu noua interfata Emotion UI v8.0 peste, astfel ca si consumul de energie e mai bine optimizat pe acest model Lite.

Huawei P20 Lite iti ofera acea experienta premium pe care ti-o doresti de la un telefon ca iPhone Zece, dar la un pret de aproape trei ori mai mic, dispune de camere foto cel putin decente, de o baterie care sa nu iti produca griji ca s-ar putea sa ramai fara energie inainte sa ajungi acasa si un telefon care se incadreaza in trendul actual, cel al telefoanelor cu notch, cu breton si margini foarte inguste! Din punctul nostru de vedere este un best buy primavara aceasta pe zona de telefoane de nivel mediu.

Pretul telefonului Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite e disponibil in oferta retail din Romania inca de la finalul lunii trecute prin precomanda, avand un pret de 1.700 lei. Noi, va recomandam, magazinul de retail eMAG, unde il gasiti in variante pe negru si albastru. La achizitia lui exista si o oferta la eMAG care va ofera cadou un selfie stick in valoare de 10 lei.

De asemenea, va recomandam magazinul Altex, unde e disponibil in variante pe negru si roz.

11 Comments

  1. Huawei a reusit cumva sa dea o nota aparte device-ului care arata insa abolut minunat indiferent ce au folosit chinezii la constructia sa.
    Huawei se putea descurca si mai bine la nivelul de performanta al device-ului. Procesorul nu este deloc rau, dar poate n-ar fi stricat ca producatorul sa ne ofere ceva mai puternic la acesti bani.
    Totusi are specificatii foarte bune, un hardware puternic, design atractiv si Android 8.0 Oreo pe el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!